Prethodni članak
Sljedeći članak

[NA RADOST I MALIH I VELIKIH] Otvorena Bistrička ledena bajka

Nastavljen ''Advent u Mariji Bistrici''


Ovog je vikenda nastavljena velika manifestacija ''Advent u Mariji Bistrici''. Nakon predstavljanja zbirke dramskih tekstova Anite Klemar u petak, subotnji je program počeo na središnjem bistričkom trgu u podne, predstavom za djecu ''Tko se penje uz naš brijeg kada vani pada snijeg'', skupine Šareni svijet, a nakon toga održan je i Peti susret mažoretkinja u Mariji Bistrici. Ovaj se susret do sada održavao za vrijeme Ljeta u Mariji Bistrici, ali ga je loše vrijeme ove godine spriječilo, pa su ga organizatori prebacili za Advent. U zimskim koreografijama nastupile su: Alina mačanske mažoretkinje, Bedekovčanske mažoretkinje, Mažoretkinje Dubrovčan, Stubičke mažoretkinje Shelly, Zlatarbistričke i Zlatarske mažoretkinje. U Bluesun hotelu ''Kaj'' održana je Radionica pečenja božićnih kolačića, a u Domu kulture Koncert ''Mali, srednji, veliki', u organizaciji KUD-a Lovro Ježek. Nastupili su: Tamburaški orkestar KUD-a i 3 dječje folklorne skupine – Žveglice, Srčeka i Kolovrti, te gosti - polaznici Osnovne glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica i KUD Laz. Subotnja večer završila je velikom koncertom Vatre, na središnjem trgu. Nedjeljni program počeo je kao i svake nedjelje u 10 sati paljenjem druge adventske svijeće, uz nastup djece DV ''Pušlek'', skupine ''Šarene loptice'', Učenika 2. B OŠ Marija Bistrica i Zbora glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Kako je drugi vikend bio Dječji vikend, svijeću su po običaju upalila djeca iz vrtića, točnije Marta i Karlo iz najstarije vrtićke skupine. Nakon mise, u Domu kulture nastupio je Kerekeš teatar sa predstavom ''Bibi i bubi'', a nakon predstave sva su djeca pohitala na obližnji trg, gdje se pojavio Sveti Nikola. I ove godine Općina Marija Bistrica osigurala je poklon pakete za sve trgu, njih 500. Drugi vikend Adventa u Mariji Bistrici završio je u nedjelju na trgu, koncertom Vokalne skupine ''Arete''.

Slijedi Vikend svijetla

Vikend svjetla počinje već u petak u Caffe baru Dioniz, a na programu je Pjesnička večer ''Stih-o-klepnica'' Udruge STAV, s početkom u 19 sati. Subotnji program počinje na Trgu pape Ivana Pavla II. u 16 sati koncertom domaćeg rock banda ''Tvoja Mama''. Od 19 sati na trgu počinje koncert ''Begina'', koji će imati pauzu u 20 sati, kada se svi posjetitelji sele na prostor parkirališta iza Bluesun hotela Kaj na još jedno puštanje lampiona uz duhovne poruke. Od 20.30 sati nastavlja se koncert ''Begina''. Nedjeljni program počinje u 10 sati paljenjem treće adventske svijeće, uz nastup Mješovitog crkvenog zbora Bazilike Majke Božje Bistričke i ŽVS ''Viva corona Mariae''. U podne će na trgu nastupiti band ''Stranci u noći'', a u Domu kulture u 14 sati na rasporedu je Adventski susret zborova umirovljenika. Vikend svjetla završava u nedjelju koncertom duhovna glazbe na trgu. Početak je u 17 sati, a nastupit će ''Sestre Palić''.


Otvorena Bistrička ledena bajka

Jedan od vrhunaca Adventa u Mariji Bistrici je i klizalište, popularna Bistrička ledena bajka, koja je svoja vrata otvorila u subotu, uz nastup Klizačkog kluba ''Zagrebačke pahuljice''. Klizalište se nalazi na prostoru donjeg trga u Mariji Bistrici tzv. Obale, uz križanje Zagrebačke ulice i Nove ceste. Radi ponedjeljkom 15-20, od utorka do četvrtka 11-20, petkom i subotom 11-22 i nedjeljom 10-20 sati, sve do 12. siječnja 2020. godine. Cijena klizanja s najmom klizaljki za 30 minuta je 15 kn, a sa vlastitim klizaljkama 10 kn. Klizalište neće raditi na Božić i Novu godinu. Na Badnjak i Štefanje radno vrijeme je 10-14, a na staru godinu od 11-15 h.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Na pojedinim dionicama autocesta i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi ili izgradnji kolnika te košnje, pa vozače molimo za strpljenje i upozoravamo ih da poštuju privremenu prometnu signalizaciju i ograničenja brzine. Uz povoljne vremen...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program