Prethodni članak
Sljedeći članak

Ljeto u Pregradi: Izložba Borisa Kuglera


U galeriji Muzeja grada Pregrade i prostoru Gradske knjižnice postavljena je izložba pod nazivom "KUGLER: Analiza baroknog portreta". Na izložbi je predstavljeno 20-ak djela renomiranog akademskog slikara Borisa Kuglera. Izložba predstavlja tehničku studiju baroknog slikarstva s naglaskom na Rembrandtu, rekonstrukciju slikarske tehnike i tretmana svjetla, a izložena djela napravljena su različitim tehnikama, od ulja na platnu ili ulja na dasci do olovke, tuša i pastele na papiru. Izložba je postavljena u sklopu programa Ljeto u Pregradi, a razgledati je možete do 23. srpnja.

-Danas ćemo imati i sastanak s braniteljima iz Antunovca zbog dogovora oko buduće izložbe na kojoj će biti predstavljeni materijali vezani uz Domovinski rat i ulogu branitelja s područja Zagorja na bojišnici u istočnoj Hrvatskoj – rekao je Davor Špoljar, ravnatelj Muzeja grada Pregrade.


Gradonačelnik Marko Vešligaj dodao je da ga raduju brojne aktivnosti u sklopu Ljeta u Pregradi. - Najviše je kuturnih događanja i tu prednjači naša knjižnica i muzej. Vezano uz buduću izložbu, jako puno pregradskih branitelja 1991. godine bilo na ratištu u Antunovcu i konakt i veza nakon svih tih godina se nastavljaju. U kolovozu će biti izložba gdje ćemo se prisjetiti tih vremena i bit će nam ih drago ugostiti – rekao je Vešligaj.


Što se ljeta u Pregradi tiče, idući tjedan kreće ljetno kino, preko Savjeta mladih, na igralištu osnovne škole, s klasikom Tko pjeva zlo ne misli. - Imamo i projekt kroz participativni proračun za mlade, nabavljen je teleskop koji se može koristiti po najavi, smješten na kraju Lenardovih stuba ili ispod crkve s.v Leonarda na parkingu u Vrgima Pregrdaskim. Vjerujem da će ove aktivnosti prerasti u program s još puno više aktivnosti, osnovali smo POU, ići će uskoro natječaj za ravnatelja, i onda će Učilište preuzeti kordiniranje tog programa – kaže Vešligaj.

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook