Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncert ''Sjećanje na Rudeka'' u nedjelju 21. studenog

U spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je ostavio ogroman trag u bistričkom KUD-u, ali i u brojnim drugim zagorskim društvima


KUD ''Lovro Ježek'' Marija Bistrica organizira još jedan koncert ''Sjećanje na Rudeka'', u spomen na velikog zagorskog umjetnika Rudolfa Mahmeta, koji je ostavio ogroman trag u bistričkom KUD-u, ali i u brojnim drugim zagorskim društvima.

Ovo će biti 5. koncert posvećen Rudeku. Prošle godine nije održan, a ove će ipak biti i to u skladu sa svim epidemiološkim mjerama. Koncert će se održati u Domu kulture u Mariji Bistrici u nedjelju 21. studenoga s početkom u 17 sati, a nastupit će Tamburaški orkestar KUD-a ''Belec'', Pjevački zbor KUEU ''Kaj'' Zlatar Bistrica, ŽVG ''Kajda'' Mače, Roberto Hren na bisernici te Tamburaški orkestar KUD-a ''Lovro Ježek''. Rudolf Mahmet – Rudek rođen je 1. srpnja 1925. g. u Mariji Bistrici. Od osnutka KUD-a ''Lovro Ježek'' iz Marije Bistrice 1974. g., voditelj je Tamburaške sekcije i aktivni svirač do 2011.g. U toj dugačkoj folklornoj karijeri iza njega su ostali brojni nastupi u zemlji i inozemstvu te glazbeni aranžmani mnogih pjesama. Također je dugi niz godina vodio ŽVG Kajda iz Mača. Rudek je glazbeno surađivao i s brojnim drugim kulturnim društvima, skupinama i umjetnicima: KUD-om ''Ljudevit Gaj'' iz Mača, KUD-om ''Sloga'' iz Velikog Trgovišća te s kulturno-umjetničkim društvima iz Lobora, Donje Zeline i Donje Bistre, Tamburaškim sastavom ''Zlatne žice'', klapom ''Bistrica'' iz Marije Bistrice, ali i danas poznatim glazbenim solistima Radekom Brodarcem i Ivicom Pepelkom.

Gotovo cijeli folklorni glazbeni fundus KUD-a ''Lovro Ježek'' pisao je Rudek, a pisao je i za ostala društva s kojima je surađivao. Rudek ima preko 700 naslova u svojoj arhivi od kojih je više od 360 napisao sam u smislu komponiranja i aranžmana. Preminuo je 2016. godine. Ovim svečanim koncertom, po peti puta nastavlja se održavanje sjećanja na ovog velikog glazbenika. No, ove godine koncert je ograničen epidemiološkim mjerama, koje ograničavanju i broj posjetitelja. Stoga za ulazak treba nabaviti besplatne ulaznice, a to je moguće na dva načina: podizanjem u prostorijama Općinske knjižnice i čitaonice Marija Bistrica od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, te narudžbom na mail [email protected] Prema mjerama ulaz je moguć samo uz COVID potvrdu o cijepljenju, preboljenju ili testiranju. Suorganizatori koncerta su Općina Marija Bistrica i Turistička zajednica Općine Marija Bistrica, a osiguran je i prijenos na facebook stranici KUD-a ''Lovro Ježek''. 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program