Prethodni članak
Sljedeći članak

Koncert Dore Grizelj u Zaboku


Pučko otvoreno učilište Zabok organizira koncert Dore Grizelj, koji će se održati u ponedjeljak, 11. prosinca 2023. u 19 sati u Gradskoj galeriji Zabok, Zivtov trg 10/I

Dora Grizelj studentica je 6. godine Muzičke akademije u Zagrebu, u klasi red. prof. art. Katarine Krpan. Od 6. godine uči klavir u klasi profesorice Sanje Bradić-Glodić te od najranije dobi nastupa i osvaja najviše nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima (2011., 2013., 2015. i 2017.).

Na međunarodnom natjecanju "Mladi virtuozi" u više je navrata osvajala visoke nagrade, a izdvajaju se nagrade za najbolju izvedbu djela J. S. Bacha (2016.) i nagrada za najbolju izvedbu etide (2018.).

Apsolutna je pobjednica natjecanja "Concorso Musicale Citta di Palmanova" 2015.

Na međunarodnim natjecanjima "Zlatko Grgošević" (2014.), "Concorso pianistico San Dona di Piave" (2016.) i Memorijalu "Jurica Murai" (2016. i 2018.) osvaja 2. nagrade.

2018. godine ušla je u finale 6 najboljih natjecatelja međunarodnog natjecanja EPTA Belgija te je iste godine položila prijemni ispit na Muzičkoj akademiji s maksimalnim brojem bodova.

2021. osvaja 1.nagradu na međunarodnim natjecanjima "Citta di Arona" i "Mozart", na kojem je proglašena i laureatom natjecanja.

2022. godine osvaja prvu nagradu na Međunarodnom natjecanju "Davorin Jenko" te je kao polufinalistica prestižnog Hrvatskog natjecanja "Papandopulo" dobila Nagradu HDS-a za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

2023. godine izvela je "Koncert za glasovir i puhače" Igora Stravinskog s Puhačkim orkestrom Muzičke akademije, pod dirigentskom palicom Ivana Josipa Skendera.

Usavršavala se kod Andreasa Frölicha, Anne Malikove, Olge Cinkoburove, Rubena Dalibaltayana, Julije Gubajdulline, Andreasa Webera, Konstantina Boginoa ,Vasileie Efstathiadou, Javora Bračića, Tomislava Baynova, Vladimira Krpana, Dragomira Bratića, Nataše Veljković i Vyacheslava Gryaznova.

Petu je godinu, u sklopu programa Erasmus+, provela na "Mozarteumu" u klasi profesora Andreasa Webera.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

PROGRAM

Johann Sebastian Bach: Tocatta u e-molu, BWV 914

Ludwig van Beethoven: Sonata br. 21 u C-duru, op. 53 "Waldstein"

Allegro con brio

Introduzione: Adagio molto

Rondo: Alegretto moderato - Prestissimo

Sergej Rahmanjinov: Etudes-Tableaux, op. 39 br. 1

György Ligeti: Etida br. 4, Fanfare

Aleksandr Skrjabin: Trois Morceaux, op. 45

Sergej Rahmanjinov: Sonata br. 2 u b-molu, op. 36

Allegro agitato

Non allegro - Lento

Allegro molto

Još članaka iz "Događanja"

Facebook