Prethodni članak
Sljedeći članak

Književno jutro u Zaboku: Elizabeta Končić Trlek predstavlja svoj roman Pošta za Li

Elizabeta Končić Trlek laureatkinja je 54. nagrade Grigor Vitez


Laureatkinja 54. nagrade Grigor Vitez, Elizabeta Končić Trlek u Zaboku će 11. rujna u 10 sati predstaviti svoj roman Pošta za Li, u Društvu Naša djeca Zabok. Promocija je idealno mjesto kako bi se upoznali s autoričinim radom i romanom, a najmlađi će moći sudjelovati u popratnoj radionici. Program je preporučen za dob 10+.

Knjiga govori o djevojčici Li koja je skupila dvanaest godina i šest razreda, ali nema mamu, nema tatu, ima samo tetu Nadu i privremeni stan u privremenoj bivšoj zgradi Doma za nezbrinutu djecu. I već to, ta bivša svrha kuće u kojoj živi šalje snažnu poruku čitatelju: budi oprezan kad govoriš o djevojčici Li. Jer, ona ima poštara, ima želje da joj poštar donese bilo što što bi predstavljalo kopču između Li i njene prošlosti, Li i njene budućnosti.
Priča o takvoj djevojčici može se ispričati samo na poseban način. A autorica je taj način pronašla. I to beskrajno pažljivo, s mjerom, puna nadahnuća i razumijevanja, ali bez patetike i krupnih riječi kakve odrasli obično koriste za slične priče koje su pokupili usput.

Elizabeta Končić Trlek rođena je 1972. godine u Zagrebu. Završila je Edukacijsko rehabilitacijski fakultet i prošla edukacije iz Gestalt i Kibernetike psihoterapije. Od 2000. godine radi u osnovnim školama kao edukacijski rehabilitator. U svojem terapijskom i rehabilitacijskom radu potiče kreativnost i literarno stvaralaštvo djece. Urednica je „Zbirke priča o nenasilju“ (Unibook, 2011.) učenika OŠ Side Košutić Radoboj. Trenutno s učenicima radi na izradi slikovnica prilagođenih za djecu s teškoćama čitanja.
Do sada je objavila priče u zbornicima:
„Poqueerene priče“ (Zagreb, 2004.), „PitchWise 2012.“ (Sarajevo), „Balkan Delikatessen: Schweigen“ (Beč 2014.) te na portalu Medioteke (nagrada Jagoda Truhelka za priču o nenasilju). Objavila je zbirku priča za djecu „Kako je Zvrk pronašao sebe“ (Unibook, 2011.).
Program je potpomognut sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura Nova i Krapinsko zagorske županije.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program