Prethodni članak
Sljedeći članak

Književno-glazbene večeri na Klanječkom kulturnom ljetu

Klanječko kulturno ljeto na promenadi i oko nje


PREDSTAVLJANJE KNJIGE MIRJANE MIKULEC UZ GLAZBENI PROGRAM

U okviru Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje Kulturni centar Klanjec priređuje u srijedu 25. kolovoza . s početkom u 20 sati književno-glazbenu večer nostalgičnog naziva Spremanje uspomena. Riječ je o naslovu jedne od pjesama iz nove zbirke poezije višestruko nagrađivane oroslavske pjesnikinje i potpredsjednice Hrvatskozagorskog književnog društva Mirjane Mikulec. Knjigu zanimljivog naslova Nosim vrč na vodu predstavit će urednica Vlasta Horvatić-Gmaz i recenzentica Darija Žilić. Stihove će čitati Nikola Kristić, novinar i urednik na Hrvatskoj televiziji.

U glazbenom dijelu večeri mali koncert priprema nam Igor Siročić s prijateljima, a ima radni naslov Laganini. Na repertoaru će se tako naći neke od najpoznatijih domaćih i stranih pjesama uz koje smo svi spremali neke svoje drage uspomene.

Bude li lijepa večer program će se održati u romantičnoj atmosferi parka kod starog kina u kojem smo već uživali prošla dva tjedna, a u slučaju kiše preselit će se u jednako umjetnički osobit prostor stalnog postava Galerije Antuna Augustinčića.

KNJIŽEVNA, GLAZBENA I LIKOVNA VEČER NOVE MISLI, NOVA STVARNOST

U ponedjeljak, 30. kolovoza u 19 sati na Trgu Antuna Mihanovića u Klanjcu održat će se književna, glazbena i likovna večer NOVE MISLI, NOVA STVARNOST.
Program započinje otvorenjem skupne likovne izložbe – Stjepans Đukićs Pište, Rajka Fureša, Helene Ohnjec, Josipa Rubesa, Ivana Tuđe, Maje Vukina Bogović i Marijana Zanoškog, ilustratora nove knjige kumrovečkog pjesnika Srečka Blažička u izložbenom prostoru Kreativnog centra „Cityart studio“ (bivši Salon Galerije Augustinčić). Autor postava je Stjepan Đukić Pišta.

U nastavku će dr.sc. Ivica Hrastović i dr.sc. Rajko Fureš predstaviti novu knjigu kratkih proznih zapisa Srečka Blažička Nove misli nova stvarnost.

U glazbenom programu sudjeluju sopranistica Josipa Lončar, Igor Siročić, Ljubo Jelušić, Zdenka Poljak i Srečko Blažičko. Organizatori večeri su Kulturni centar Klanjec i Hrvatska udruga Muži zagorskog srca, koji su i nakladnici knjige.

U slučaju lošeg vremena, nakon otvorenja izložbe u 19 sati, predstavljanje knjige i glazbeni program održat će se od 19:30 u Velikoj dvorani Grada Klanjca.

LIKOVNE RADIONICE ZA NAJMLAĐE
U okviru Klanječkog kulturnog ljeta na promenadi i oko nje Gradska knjižnica i čitaonica „Antun Mihanović“ i Kreativni centar „Cityart studio“ akademske slikarice Maje Vukina Bogović priređuje u četvrtak 26. kolovoza 2021. s početkom u 18:00 sati ljetnu kreativnu radionicu za djecu, ali dobrodošli su i svi odrasli kreativci. Radionica će se održati na promenadi na Trgu Antuna Mihanovića, a u slučaju lošeg vremena u Cityart studiju. Kao i drugi programi u okviru Klanječkog kulturnog ljeta besplatna je za sudionike pa vjerujemo da će mali i oni malo veći iskoristiti priliku za par sati odlično iskorištenog slobodnog vremena i nova iskustva u likovnoj umjetnosti.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNE OBAVIJESTI:  -životinja (uočena je srna) na čvoru VARAŽDINSKE TOPLICE. Molimo korisnike za dodatan oprez.  -životinja (uočen je pas) na autocesti A1 ispred odmorišta ZIR. Molimo korisnike za dodatan oprez.  Zbog vjetra d...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program