Prethodni članak
Sljedeći članak

Kajkaviana sprema novi događaj, dođite!


Novo se događanje sprema u Kajkaviani. Ovaj put to će biti "Tribina: Kajkavska duhovna proza 17. i 18. stoljeća s radionicom o kajkavskom književnom jeziku" koje će se održati 7. lipnja 2024. godine u 19 sati u Fellerovoj zgradi u Donjoj Stubici.

Tribina se održava u sklopu programa Kultura na recept- program u zgradi ljekarnika Fellera, a voditi će je dr. sc. Lahorka Plejić Poje - predstojnica Katedre za stariju hrvatsku književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Jasmina Lukec znanstvena novakinja na Katedri za stariju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta u Zagrebu.

Kada se danas suočavamo sa nekim osobnim problemom možemo posegnuti za nekim od niza priručnika o samopomoći, ugovoriti sastanak sa psihologom, pregledavati Instagram račune i slušati popularne podcaste koji se bave mentalnim zdravljem... izbora je mnogo. No, što su radili naši preci kada su se suočavali sa istim problemima kao i mi danas? Posezali su za duhovnom prozom. Kada se oljušti ionako tanak sloj izravne vjerske pouke, pokazuje se da mnogi savjeti preživljavaju do današnjega vremena, kao i da je dio stare kajkavske duhovne proze nekoć imao funkciju koju danas imaju vrlo popularne self-help knjige i srodna publicistička literatura.

Više informacija možete pročitati OVDJE.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook