Prethodni članak
Sljedeći članak

Jubilarni 25. Susreti za Rudija ove godine od 9. do 11. rujna, otkrivamo program kroz tri dana

Održana je koordinacija organizacije Susreta koji se po 25. puta održavaju u Gornjoj Stubici


U Gornjoj Stubici danas je održan prvi sastanak vezan uz organizaciju ovogodišnjih, jubilarnih 25. Susreta za Rudija.
Program koji će se odvijati od 9 do 11. rujna u Gornjoj Stubici predstavili su načelnik Jasmin Krizmanić, Emir Mehdić iz Zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolf Perešin, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec i supruga pokojnog Perešina Ljerka Perešin.

Načelnik Gornje Stubice Jasmin Krizmanić najavio je trodnevni program Susreta za Rudija, koji će i ove godine biti koncentriran kod Spomenika Matiji Gupcu i Muzeja seljačkih buna. u Petak, 9. rujna na rasporedu je rock koncert, u subotu, 10. rujna koncert puhačkih orkestara, a u nedjelju, 11. rujna, sveta misa te otvaranje Susreta uz polaganje vijenaca kod Rudijeve biste u Spomen parku, kao i bogat letački program od 15 sati.

Najavio je i kako će se ove godine u program vratiti i aktivnosti za osnovnoškolce s područja Krapinsko – zagorske županije, s prezentacijom zanimanja vojni pilot i raketno – modelarne prezentacije, a u tom dijelu programa uključena je i Krapinsko – zagorska županija. Pročelnica županijskog upravnog odjela Mirjana Smičić Slovenec rekla je kako Krapinsko – zagorska županija sve ove godine financijski podupire organizaciju ove manifestacije, ali i izgradnju Spomen hiže Rudolfa Perešina u Jakšincu te da je raduje što će se ove godine ponovo u program vratiti aktivnosti za učenike.

Letački program koji će se održati posljednjeg dana Susreta predstavio je Emir Mehdić iz zagrebačkog zrakoplovno – tehničkog saveza Rudolf Perešin. – Sudjelovat će zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Krila oluje, MiG 21, helikopter sa specijalcem, a očekujemo i helikoptere Black hawk kao i kanader. S više će helikoptera sudjelovati MUP, ako i slovensko i mađarsko ratno zrakoplovstvo, a očekujemo i dolazak zrakoplovstva SAD – a i Francuske – rekao je Mehdić.

Supruga pokojnog Rudija Ljerka Perešin zahvalila je svima koji su u organizaciji Susreta. – Moje srce je puno i svima veliko hvala. 25 godina održavati u jednom malom mjestu ovakve Susrete, koji su prešli na međunarodni nivo, nije lako – rekla je, a uz sve udruge i sudionike, posebno je zahvalila Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, Zagrebačkom zrakoplovno – tehničkom savezu Rudolf Perešin, Općini Gornja Stubica, Krapinsko – zagorskoj županiji te Ministarstvu obrane i Ministarstvu branitelja.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook