Prethodni članak
Sljedeći članak

JUBILARNI 20. MEDENI SEJEM: Prvo prosinačko subotnje jutro u Krapini u znaku meda i mednih delicija

Uz brojne udruge i 27 izlagača svaki je mogao pronaći nešto za sebe


Ususret proslavi Dana Grada Krapine i u sklopu programa Prosinca u Krapini ove je subote u jutarnjim satima na središnjem gradskom Trgu Ljudevita Gaja upriličen jubilarni 20. medeni sejem.

Posjetitelji su osim meda i mednih specijaliteta mogli mogli uživati i u gljivarskom kotliću Gljivarskog društva „Krasnica” i ukusnom gulašu kojeg su pripremali vrijedni članovi Lovačkog društva Krapina.

Uz brojne udruge i 27 izlagača svaki je mogao pronaći nešto za sebe. Bilo je tu drvenih suvenira i prigodnih božićnih ukrasa, jaslica i vjenčića, igračaka, licitara i tradicijskih suvenira uz široku paletu domaćih kolača, namaza, pekmeza, zimnica, sokova, domaćih rakija i likera, namaza, bučina ulja...

Sajam je tradicionalno obišao i slavljenički raspoložen gradonačelnik Zoran Gregurović koji smatra kako je Medeni sejem manifestacija koja se ne smije zaobići. - Uistinu je prekrasno što imamo tako puno događanja u gradu. Na Medenom sejmu imamo puno izlagača, ali i posjetitelja. Uključili su se naši, ali i drugi OPG-ovi, kao i brojne udruge koje ovdje pripremaju kotlić za sve posjetitelje. Veliko mi je zadovoljstvo i zahvaljujem svim organizatorima, a posebno Ministarstvu poljoprivrede što je prepoznalo i financijski podržalo ovu manifestaciju tako da za sljedeću godinu možemo planirati Sejem na još većoj razini – rekao je Gregurović poželjevši svima dobru zabavu kakva i dolikuje Krapini uoči Dana Grada i Župe.

Odred izviđača Hrvatsko zagorje Krapina već tradicionalno organizira program Krapini za rođendan gdje se svake godine okupi mnoštvo izviđača, a gradonačelnik smatra kako će ovogodišnji nadmašiti sva očekivanja s obzirom da je u Krapinu stiglo više od 400 izviđača iz cijele Hrvatske.

Mladen Fruk iz Ministarstva poljoprivrede ističe kako dugi niz godina Ministarstvo financira ovakve manifestacije i udruge. -Kroz Strateški plan zajedničke poljoprivredne politike donesen 28. listopada ove godine za sektor pčelarstva predviđeno 10 milijuna eura, što će se financirati kroz različite vidove intervencija kao što su promocija na stranim tržištima, zaštita od bolesti pčela i samih košnica. Na taj način želimo propagirati važnost meda i pčelarstva u Republici Hrvatskoj i možemo reći da je utjecajem intervencija i programa ruralnog razvoja broj pčelara i proizvodnja meda Hrvatskoj u velikom porastu – izjavio je Fruk.

Direktorica Turističke zajednice Grada Krapine Nedeljka Vodolšak ističe kako se na Medenom sejmu rado kupuje med i proizvodni od meda, ali i sve ono što se prigodno može staviti pod bor, poput različitih ukrasa i nakita. Bitnim segmentom ove manifestacije ističe njegovu humanitarnu notu budući da prihod od prodaje svojih proizvoda udruge daju u humanitarne svrhe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook