Prethodni članak
Sljedeći članak

Još jedno lijepo sportsko druženje u općini Radoboj povodom obilježavanja Dana općine

Ove godine obilježavanje Dana općine Radoboj održava se pod motom Dani sporta, zdravlja i rekreacije


Općina Radoboj tradicionalno u listopadu nizom manifestacija obilježava Dan općine. Ove godine obilježavanje Dana općine Radoboj održava se pod motom Dani sporta, zdravlja i rekreacije.

U tom duhu, 17.10.2021. godine održana je i 13. Radobojska uspinjača, tradicionalna utrka koja se trči stazom od 15,2 kilometara, prelijepim radobojskim krajem. U glavnoj utrci sudjelovao je 81 trkač, a održana je i utrka za najmlađe trkače ,u dvije kategorije. U kategoriji Predškolci koji se trčala u duljini od 150 metara, ukupno su sudjelovala četiri trkača, prva je na cilj stigla Karla Primorac, drugi je bio Leo Frajzman, treći Sebastian Krstić, a četvrta najmlađa sudionica Kaja Breški. U kategoriji od 1-4 razreda osnovne škole na stazi duljine 300 metara, sudjelovalo je sedam trkača, prvo mjesto osvojila je Elena Ileković, drugi je na cilj stigao Blaž Grabušić, a treća je bila Anja Vidović.

U najzanimljivijoj utrci trkači su pokazali svoje trkačko umijeće i izdržljivost. Posebnost ove utrke je staza koja se proteže radobojskim brdima i pomiče granice izdržljivosti trkača koji neprestano moraju mijenjati dinamiku trčanja. Zahtjevnu stazu prvi je prošao Ante Živkovič koji je stazu od 15,2 km istrčao za 0:56:13min, drugi je na cilj stigao Nikola Špoljar, sa vremenom 0:56:36min, a treći je bio Damir Hršak koji je stazu istrčao za 0:58:06 min
U ženskoj konkurenciji prva je na cilj stigla Tea Faber sa vremenom 1:07:13, druga je bila Marija Lukina 1:09:50, a treća je na cilj stigla Jasmina Ilijaš sa vremenom 1:11:39.

Lijep i sunčan dan nakon utrke nastavio se u Radobojskom trnacu, gdje je već tradicionalno bila organizirana okrjepa za sve sudionike, te podjela nagrada najboljima. Prigodne nagrade dodijeljene su svim sudionicima utrke, kojim se na sudjelovanju zahvalio Općinski načelnik Anđelko Topolovec te ih pozvao na sudjelovanje na Radobojskoj uspinajči 2022. godine.

Sportski dan nastavio se na Nogometnom igralištu s umjetnom travom gdje se održala prezen-tacija sportova kojima se bave mještani Općine Radoboj.


Na samom početku predstavljena je Dječja škola nogometa Nogometnog kluba Radoboj. Izvrs-nim nogometnim vještinama predstavili su ju brojni mladi nogometaši pod vodstvom trenere: To-mislava Leška, Tomislava Pelina i Igora Dunaja. Odličnu prezentaciju sportova nastavili su polaz-nici Taekwon-do kluba Oroslavje- sekcija Dundo Jazvine na čelu s njihovim glavnim trenerom i predsjednikom Milanom Jožinecem. Radobojske mažoretkinje, sekcija su KUD-a „Zagorec“ Ra-doboj i djeluju u 4 grupe. S 3 koreografske točke ovu su sportsku disciplinu predstavile Juniorke. Rekreativne aktivnosti pilatesa sa svojim članicama predstavila je Ivana Šakotić, trenerica i pred-sjednica udruge „Studio za pilates i jogu-Balance“, a nordijsko hodanje i benefiti kretanja preds-tavljeni su od sudionika projekta „Aktivni i nakon 65-e“ i njihovog trenera Gordana Poslončeca. Prezentacija raznovrsnih sportova zaokružena je sa parajedriličarstvom i spustom 3 člana Kluba padobranskog jedrenja „Jastreb"- Radoboj u sam centar nogometnom igrališta.


Gosti i publika bili su oduševljeni prezentacijom sportova kojima se bave mještani Radoboja svih dobnih skupina. Prezentacijom i promocijom sporta, zdravlja i rekreacije cilj nam je potaknuti čim više mještana na aktivno bavljenje sportom i poticati zdrav način života koje je danas prijeko potreban.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook