Prethodni članak
Sljedeći članak

IGROM DO ZNANJA I ZABAVE: Međunarodni projekt u OŠ Oroslavje koji je povezao učenike iz Hrvatske, Bugarske, Grčke, Italije...

Radi se o eTwinning projektu kojega su osmislile učiteljice Ivana Frančić i Renata Posavec


Ove školske godine 2020./2021. učiteljice Ivana Frančić i Renata Posavec iz OŠ Oroslavje pokrenule su međunarodni eTwinning projekt Igrom do znanja i zabave. U projekt su se uključili sudionici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Rumunjske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Turske. Više od sto pedeset sudionika.

Zašto igra u nastavi? Višestruka je važnost igre: motivira učenika za aktivno sudjelovanje u nastavnom procesu, razvija dječju znatiželju, poboljšava koncentraciju i pažnju, potiče istraživanje, razmišljanje, rješavanje problema i svakako, kreativnost. Kroz igru učenici lakše ostvaruju svoje osobne potencijale, kažu pokretačice projekta.

Cilj projekta bio je igru implementirati u nastavu. Putem videokonferencija i eTwinninga, učenici su prezentirali i razmjenjivali ideje. Stvarali su nova prijateljstva s učenicima iz partnerskih škola. Učenici su razvijali svoje socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi.

Provođenjem projekta opet smo se uvjerili da djeca uživaju u igri, što ih motivira za aktivno sudjelovanje u nastavi, a pozitivno raspoloženje tako se prenosi i na učenje. Igra je učenicima najzabavniji oblik učenja. Znanje stečeno kroz igru je trajnije od znanja stečenog na neki drugi način, rekle su učiteljice.

Da bi partneri i učenici sudionici u projektu što lakše pratili planirane aktivnosti pokrenule smo web-stranicu istoimenog projekta i na početku svakog mjeseca objavile jasne upute kao mali podsjetnik na planirane igre za taj mjesec. Svaki mjesec, tijekom rada na projektu, fokusi su bili na drugačijem tipu igre u nastavi.

Učenici su napravili prekrasne, vesele, razigrane bedževe, a nakon virtualnog glasanja odabran je i pobjednički logo projekta. Prezentirali su svoje najdraže društvene igre te sami osmišljavali nove igre i neka nova pravila. Sve to predstavljali su prijateljima putem videokonferencija i stvaranjem Wakelet kolekcije. Tijekom projekta provedene su igre na otvorenom, natjecateljske i dramske igre. Posebnost projekta upotpunila je  Wakelet kolekcija starih, zaboravljenih igara koje su učenici istražili od djedova i baka, zapisali i sami odigrali i pritom se odlično zabavili.

Povezao ih je i nasmijao ”Pokvareni telefon”. Slali su skrivenu poruku diljem Hrvatske i šire koju je zadnji u skupini morao odgonetnuti. Provedene su i igre za razvijanje logičkog zaključivanja, pamćenja i učenicima posebno zanimljive, digitalne igre. Sve igre bile su u svrhu učenja, ponavljanja i utvrđivanju gradiva, stjecanju novih vještina i naravno, radi zabave!

Učenici 3.a iz OŠ Oroslavje i 3.a OŠ Ivana Filipovića iz Osijeka posebno ističu veselje što su se upoznali videokonferencijom, (Slavonija i Zagorje). Virtualno su birali tajnog prijatelja, darivali se i slali čestitke , putem videokonferencija se družili i pisali pisma da se što bolje upoznaju.

Projekt su i učenici i učitelji sudionici ocijenili kao zanimljiv i poticajan, istaknuvši kako bi i druge godine rado sudjelovali u njemu.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Prekinut je promet državnom cestom Bjelovar-Daruvar (DC5) u mjestu Končanica, zbog prometne nesreće. PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA .A2 Zagreb-Macelj: -do 15.studenog zbog radova sanacije mosta CONEC na 19.+270 u smjeru Zagreba zatvoreni je...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program