Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] Osam radionica za nadarene, talentirane i darovite učenike

Osnovna škola Bedekovčina i ove školske godine nastavlja s uspješnim projektom „Težimo izvrsnosti“


U razdoblju od 8. do 10. siječnja u OŠ Bedekovčina započela je realizacija projekta „Težimo izvrsnosti“. Sam projekt „Težimo izvrsnosti“ osmislili, pripremili i realizirali djelatnici, odnosno učitelji i ravnatelj OŠ Bedekovčina 2016. godine, svjesni potrebe za usađivanjem i razvijanjem trajnih kompetencija kod učenika, s naglaskom na logičko promišljanje i zaključivanje i rješavanje problemskih situacija.

Uključeno 74 učenika

Krajnji cilj navedenog projekta je poticanje i razvijanje motivacije, kreativnosti te pružanje našim učenicima čim više mogućnosti za stjecanje novih znanja, vještina kao i formiranja stavova i sustava vrijednosti za budući život. Tijekom trajanja projekta, od siječnja do lipnja 2019. godine, zainteresirani, talentirani, motivirani i daroviti učenici razredne i predmetne nastave će, uz mentorsko vođenje učitelja OŠ Bedekovčina, obrađivati nastavne sadržaje primjenjujući nastavne oblike, strategije te sredstva i pomagala koje se inače ne koriste u velikoj mjeri u redovitoj nastavi, a s ciljem razvoja njihovih interesa, kreativnosti i kompetencija. Radionice će se održavati tijekom zimskog i proljetnog odmora učenika te subotama, u trajanju od 2 do 3 nastavna sata po pojedinoj radionici po jednom terminu. Ukupno je u projekt uključeno 74 učenika s kojima će raditi radilo 11 učitelja i stručnih suradnika OŠ Bedekovčina na ukupno 8 radionica: Opće radionice za poticanje kreativnog-logičkog mišljenja (2. i 3. razred, voditelji/mentori Marta Kokolić, Mirela Juras, Lorena Videk), Spominamo se po domaći (1.-4. razred, voditelj/mentor Jadranka Krušelj), Mystery box (English through sports - 3., 4. i 5. razred, voditelj/mentor Sunčica Draganić, Abeceda znanosti 4 – integrirani (zajednički) sadržaji biologije, fizike i kemije, 4. razred, (voditelji/mentori Dario Kadoić, Ivana Severin, Danijela Paradi), Abeceda znanosti 5/6 – integrirani (zajednički) sadržaji biologije, fizike i kemije, 5. i 6. razred, (voditelji/mentori Dario Kadoić, Ivana Severin, Danijela Paradi), Matematika oko nas (6., 7. i 8. razred, voditelj/mentor Sanja Hršak), Dobri i dragi naš kaj (7. i 8. razred, voditelj/mentor Ivana Kranjčec) i Medijska pismenost (7. i 8. razred, voditelj/mentor Lucija Gorički). Koordinatorica projekta je socijalna pedagoginja Marta Kokolić.

180 projektnih sati

U navedenom razdoblju planira se odraditi 180 projektnih sati. Osim redovno planiranih radionica s mentorima, sudionici projekta aktivno će sudjelovali i u ostalim aktivnostima poput radionica udruge e-student te su planirani posjeti ''Večeri znanosti'' u Pregradi i Parku znanosti u Oroslavju, kao i Zvjezdarnici u Višnjanu. U prvom tjednu lipnja 2019., u OŠ Bedekovčina će se održati dodjela priznanja te završno predstavljanje i prezentacija rezultata zajedničkog rada učenika i mentora u sklopu projekta „Težimo izvrsnosti“. Realizaciju projekta „Težimo izvrsnosti“ omogućila je Općina Bedekovčina, koja je preuzela na sebe financiranje svih aktivnosti.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Zbog radova i privremene regulacije prometa na pojedinim dionicama autocesta te državnih i ostalih cesta vozi se usporeno, uz povremene ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program