Prethodni članak
Sljedeći članak

[FOTO] 'A SUTLA SI TEČE': Nastavlja se međudržavna suradnja Hrvatske i Slovenije uz festival vokalnih sastava

Nastupila su četiri vokalna sastava iz Hrvatske i tri iz Slovenije


Na gospodarstvu Šumak u Miljani u zagorskim Selima danas se održava 6. Festival vokalnih skupina 'A Sutla si teče'. Zadnje izdanje ovog festivala održano je 2019. godine i tada je bilo natjecateljskog karaktera, dok su se danas vokalni sastavi okupili u revijalnom tonu.

-Imamo sedam vokalnih sastava, četiri iz Hrvatske i tri iz Slovenije, svaki sastav izvodi po dvije pjesme, uglavnom u nekom izričaju svoga kraja – istaknula je Ramona Mačefat Muranić, direktorica Turističke zajednice Po plavem trnaci, koja je organizator događanja.

Načelnica Zagorskih Sela Ksenija Krivec Jurak istaknula je kako je izuzetno sretna što se ove godine festival ponovo održava i što se nastavlja suradnja između dviju država. – Festival je zapravo međudržavni projekt suradnje između općine Zagorska Sela i Podčetrtek u Sloveniji – rekla je načelnica, dodavši kako su Zagorska Sela jedan poseban turistički biser Hrvatskog zagorja, s prekrasnom netaknutom prirodom i kvalitetnim proizvodima, što je i ovom prilikom potkrijepljeno.

Naime, posjetiteljima festivala, uz nastup vokalnih sastava, ponuđeni su i proizvodi domaćih OPG – ova, za najmlađe je poseban zabavni kutak organiziralo DND Zagorska Sela, a nakon same smotre, druženje će se nastaviti uz gastro ponudu i domaći bend.

Festival je podržao i 'susjed', kumrovečki načelnik Robert Šplajt, koji je rekao kako je ponosan na uspješnu Turističku zajednicu kao i stvaranje jedne zajedničke turističke priče ovog, sjeverozapadnog dijela Zagorja, koje se nudi kao vrhunska destinacija za dnevne izlete, a u budućnosti zasigurno i tjedne.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook