Prethodni članak
Sljedeći članak

Film Radivoja Andrića, 'Ljeto kad sam naučila letjeti' u Zaboku


LJETO KADA SAM NAUČILA LETJETI

Ovaj tjedan u Zelenoj dvorani u sklopu Kiki festivala možete pogledat "Ljeto kada sam naučila letjeti", odličnu obiteljsku komediju Radivoja Andrića, o djevojčici koja provodi ljeto na otoku Hvaru sa svojom bakom i njezinom prijateljicom iz djetinjstva.

Film je osvojio Nagradu publike na Pulskom filmskom festivalu i dvostruki je pobjednik KinoKino festivala gdje je dobio nagradu dječjeg i stručnog žirija.

Ljeto kada sam naučila letjeti

Radivoje Andrić - Srbija, Hrvatska, Bugarska, Slovačka 2022. - 89' - igrani

Petak, 14.10. u 19 h

Zelena dvorana,Trg D. Domjanića 6, Zabok

Ulaz slobodan

Sinopsis

Ljeto kada sam naučila letjeti priča je o odrastanju koju je u filmski scenarij prema istoimenom romanu Jasminke Petrović pretočila mlada scenaristica Ljubica Luković.

Pred dvanaestogodišnjom Sofijom je naizgled najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje s dvije bake. Jedna je njena baka, s kojom dolazi iz Beograda, a druga je bakina sestra s Hvara koju Sofija nikada nije upoznala – obiteljske su se veze pokidale i treba ih obnoviti. Iako Sofiji prijeti ljetovanje bez wirelessa u društvu dvije starice, idiličan jadranski otok, prvi poljubac, pomirenje obitelji, ali i suočavanje s tugom pretvorit će ga u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Sofija odrasta.

O redatelju

Radivoje Andrić (Sarajevo, 1967), filmski i televizijski redatelj čija su ostvarenja, nakon ogromne popularnosti kod domaće i regionalne publike, s vremenom stekla i kultni status. Jedan je od rijetkih redatelja suvremene srpske kinematografije čiji su filmovi podjednako priznati od strane kritike, gledani i voljeni od domaće i regionalne publike, ali i uspješni na međunarodnim festivalima. Režirao je dugometražne igrane filmove Tri palme za dve bitange i ribicu (1998), Munje! (2001) i Kad porastem biću kengur (2004).

Foršpan Ljeto kada sam naučila letjeti

Još članaka iz "Događanja"

Facebook