Prethodni članak
Sljedeći članak

Europska unija – Budući izazovi – Različitost je naša prednost

Grad Klanjec i Kulturni centar Klanjec po peti su puta organizirali susret građana u okviru programa Europa za građane


Grad Klanjec proteklog je vikenda bio domaćin 5. susreta građana u okviru programa Europa za građane. Partneri u projektu EU – Budući izazovi – Različitost je naša prednost bili su Grad Klanjec (Hrvatska), Općina Rajecké Teplice (Slovačka), Grad Dolní Benešov (Češka), Hrvatsko kulturno-prosvetno društvo “Jelačić” Petrovaradin (Srbija), Dunav 1245, Sremski Karlovci (Srbija), Općina Starše (Slovenija), Društvo upokojencev Bistrica ob Sotli (Slovenija), Musica Antuqua Ensemble Heviz (Mađarska), KUD Hasan beg Biščević Bihać (Bosna i Hercegovina), Demokratski savez Hrvata u Rumunskoj, Lupuc (Rumunjska) te Folklorna grupa Grenzland, Nikitisch (Austrija)/.

Razmjena mišljenja građana iz devet država


Glavna tema susreta ove je godine bila vezana uz razmjenu mišljenja građana iz devet država o različitim temama vezanim uz budućnost Europske unije. Tijekom trodnevnog programa organiziran je cijeli niz tribina, radionica, debata i prezentacija. Neformalnim okupljanjima i predstavljanjem kulturne raznolikosti sudionicima je omogućeno da se međusobno upoznaju, stvaraju nove veze, educiraju se o drugim kulturama i prihvaćanju različitosti kao vrijednosti koju EU treba posebno njegovati. Cilj je i proširenje partnerstva na drugim područjima kao što su zaštita okoliša, sport, kulturna razmjena te suradnja u već započetim i budućim zajedničkim projektima za djecu i mlade kroz program „Erasmus“.


Europski zeleni plan


U subotu je u Velikoj dvorani Grada Klanjca održana prezentacija i debata pod nazivom „Europski zeleni plan – aktivno sudjelovanje građana“ Zanimljivom prezentacijom „Nacionalni park Una“ predstavio se Haris Hadžihajdarević, gost iz Bihaća, a predstavljeni su i projekti Javne ustanove za zaštićene prirodne vrijednosti KZŽ. U Studiju Galerije Antuna Augustinčića održana je debata „Proširenje Europske unije – moj glas za i moj glas protiv“ koju je moderirala profesorica Jadranka Husnjak.


U nedjelju na Cesargrad

U nedjelju se pješačilo na Cesargraduz druženje kod planinarskog doma, a održana je i dječja radionica„Bioraznolikost Cesarske gore“ pod vodstvom učiteljice biologije iz OŠ Antuna Mihanovića Klanjec Ivane Troha Pirš. – Dio partnera pokazao je i svoje kulturne djelatnosti na našoj pozornici, a inače smo se u ovogodišnjem programu nekako najviše fokusirali na zeleni plan Europske unije. Jedan dio partnera je bio ovdje u Klanjcu, a jedan dio online. Mogu reći da smo jako zadovoljni uspjehom provedenog projekta – ukratko je izvijestila Snježana Horvatin ravnateljica Kulturnog centra Klanjec.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI NA AUTOCESTI A1 ZAGREB-SPLIT-PLOČE - PROMETNE NESREĆE: -na 366+000 km između čvora DUGOPOLJE i čvora VUČEVICA u smjeru Zagreba promet se vodi po dvije prometne trake; Zbog policijskog očevida nakon prometne nesreće na DC...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program