Prethodni članak
Sljedeći članak

Entuzijast Mladen Horvatek ponovo okupio umjetnike iz raznih krajeva na koloniji u Gornjem Hruševcu


Ljubitelj umjetnosti, Stubičanec Mladen Horvatek u proteklom je tjednu okupio dvadesetak umjetnika, slikara i kipara, na Slikarsko – kiparskoj umjetničkoj koloniji koja je po šesti puta održana u Gornjem Hruševcu.

Na brijegu kod svoje lijepo uređene kleti, Mladen je ugostio umjetnike iz raznih krajeva Zagorja i Hrvatske, ali i Češke i Mađarske.

Prilikom posjeta ovoj koloniji, koja uvijek iznjedri brojne umjetničke radove, ali i ugodno druženje umjetnika, koji uživaju u razmjeni iskustava, ali i gostoprimstvu domaćina, imali smo prilike razgovarati s umjetnikom Ivom Kolarom iz Križevaca, koji koloniju posjećuje već šest godina. Kolar je inače rodom iz Ernestinova, a upravo s tamošnjom kolonijom ova naša stubička kolonija ima dugogodišnje prijateljstvo i vezu.

Kolar, koji ove godine velikom izložbom u Ernestinovu obilježava 50 godina umjetničke karijere, nam je otkrio kako je već dvadesetak godina prisutan u Zagorju, na brojnim likovnim kolonijama, a Horvateka je upoznao upravo na jednoj takvoj u Stubičkim Toplicama. – Ovdje mi je prekrasno, ljudi su ugodni, prirodna predivna, motiva koliko god želite! A ono što me posebno privuklo je upravo ambicija, volja i želja Mladena Horvateka da organizira ovo. Ljudima koji toliko vole umjetnost treba izaći u susret i ja ću dolaziti dokle god budem mogao. Rekao sam mu da ako to postavi na ozbiljnije grane, ova kolonija ima itekakvu budućnost, a to je velika promocija za Zagorje – rekao je Kolar. Istaknuo je i kako su ovakve kolonije odlične i za uključivanje mladih umjetnika i nadarene djece, ali i za druženje s kolegama.

Po samom završetku kolonije i druženja u Gornjem Hruševcu koje je trajalo nekoliko dana, Horvatek je svim sudionicima kolonije, ali i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji, podijelio zahvalnice.

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook