Prethodni članak
Sljedeći članak

Druženje pri Mrzljakima

Druženje je tradicionalno...


Tradicionalno, devetu godinu zaredom u organizaciji udruge PETROŽE-KRUŠLJEVO SELO i g. Stjepana Mrzljaka, 07.08.2022.g. održati će se druženje vjernika, građana i prijatelja u Krušljevom Selu, zaseoku Mrzljaki. Udruga time održava i potiče na očuvanje kulturne baštine, promicanje kulture i turizma Hrvatskog zagorja a mlade i djecu kroz projekte udruge potiče na aktivno uključivanje u zajednici i volontiranje. Ove godine događanje će se održati kroz program koji je osmišljen u suradnji sa Župom Oroslavskom, Turističkom zajednicom grada Oroslavja, udrugom PETROŽE i g.Stjepanom Mrzljak.

Prvo će se održati misno slavlje pri Mrzljakovom raspelu u 10 sati, koje će predvoditi vlč. Dragutin Bosnar, potom se slavlje seli na potine Mrzljakovo i pod Mrzljakovu vrbu gdje će se predstaviti članovi KUD-a „Jakovlje“ i TS „Vikendaši“. Nakon kulturno-umjetničkog nastupa izvođača slijedi zajedničko druženje svih gostiju i izvođača uz društvene igre i osvježenje.

„Druženje pri Mrzljakima“ financira se kroz projekt „Kult-rura 2022“ koji je sufinanciran kroz natječaj za udruge grada Oroslavja u 2022.g.. Ova lokalno-tradicijska manifestacija okuplja građane svoje zajednice i sve zainteresirane  u svrhu promocije mjesta, turističke ponude, šetnice grada te je postala uvodnik u obilježavanje Dane grada Oroslavja i svetkovine blagdana Velike Gospe i Župe Oroslavske.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook