Prethodni članak
Sljedeći članak

Dom za odrasle osobe Lobor-grad organizirao radionicu u sklopu projekta „Podrška po mjeri korisnika“

Ova je bila tek prva u nizu grupnih aktivnosti koje su planirane projektom s ciljem osnaživanja i savjetovanja osoba s problemima mentalnog zdravlja i njihovih obitelji


Kao jedan od partnera na projektu „Podrška po mjeri korisnika“ Dom za odrasle osobe Lobor-grad organizirao je radionicu za osobe koje su uključene u projekt (osobe s poteškoćama mentalnog zdravlja) i za članove njihovih obitelji. Radionica je održana 30. ožujka 2021. godine u prostorima  ustanove, uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

 

Ravnateljica  Doma Darinka Sviben dipl. socijalna radnica, predstavila je prisutnima  djelatnost ustanove,  usluge koje se pružaju i aktivnosti koje se provode s korisnicima. Naglasila je važnost uključivanja Doma u spomenuti projekt  kojemu je svrha doprinijeti socijalnom uključivanju osoba s problemima mentalnog zdravlja.  

Stručna radnica zaposlena na projektu Nikolina Turk Beljak, radni terapeut, detaljnije je prezentirala sam projekt, aktivnosti koje se provode i koje se planiraju provoditi sa korisnicima i članovima njihovih obitelji, individualno i grupno. 

Nešto više o mentalnom zdravlju prisutnima je ispričala psihologinja Doma Marina Galinec.  Važnost mentalnog zdravlja, faktori koji utječu na njega te kako ga pokušati očuvati i kome se obratiti za pomoć samo su neke od tema kojih smo se dotaknuli.

Prisutni su svojim pitanjima i komentarima aktivno sudjelovali u  organiziranoj  radionici. Po završetku prezentacija bilo je vremena za izmjenu iskustava i dodatna pitanja. Korisnicima projekta i članovima njihovih obitelji, ravnateljica Doma poklonila je prigodne darove koje je izradila radna terapija Doma. Ova je bila tek prva u nizu grupnih aktivnosti koje su planirane projektom s ciljem osnaživanja i savjetovanja osoba s problemima mentalnog zdravlja i njihovih obitelji.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook

IZVANREDNI DOGAĐAJI: -prometna nesreća na autocesti A3 na 198+000 km između čvora LUŽANI i čvora SLAVONSKI BROD ZAPAD u smjeru Lipovca. Vozi se uz ograničenje brzine 80 km/h;  -teretno vozilo u kvaru na autocesti A3 na 45+400 km između čvora O...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program