Prethodni članak
Sljedeći članak

Dođite na super koncert u Zabok. Evo tko nastupa


Pučko otvoreno učilište Zabok Poziva na koncert: Riječki klavirski trio, u četvrtak, 27. lipnja 2024. u 19:00 sati, 

Gradska galerija Zabok, Zivtov trg 10/i

PROGRAM

Gaetano Donizetti: Klavirski trio u Es-duru D 929

Largo – Allegro

Largo

Andantino (quasi Allegretto)

Alfi Kabiljo: Liburnijski trio, suita za flautu (violinu), violončelo i glasovir

Preludij

Legenda

Finale

Antonin Dvořák: Klavirski trio br. 4 u e-molu, op. 90 "Dumky"

I. Lento maestoso u e-molu

II. Poco adagio u cis-molu

III. Andante u A-duru

IV. Andante moderato u d-molu

V. Allegro u Es-duru

VI. Lento maestoso u c-molu

RIJEČKI KLAVIRSKI TRIO osnovan je 2016. godine na inicijativu Filipa Faka, Krunoslava Marića i Vida Veljaka, trojice glazbenika koji su svoje prvo glazbeno obrazovanje stekli u Rijeci i koje, uz intenzivnu glazbenu suradnju, veže i dugogodišnje prijateljstvo.

Premda je trio godinom postanka vrlo mlad ansambl, glazbenici koji ga čine iza sebe imaju veliko iskustvo u komornom muziciranju, kao i u solističkim koncertima.

FILIP FAK docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te je odnedavno i ravnatelj Zagrebačke filharmonije. Uz te funkcije, Filip Fak je ujedno i predsjednik Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

KRUNOSLAV MARIĆ član je Zagrebačkih solista te vrši funkciju predsjednika Upravnog vijeća Zagrebačkih solista. Ujedno, Krunoslav Marić predaje violinu u Glazbenoj školi "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

VID VELJAK je odnedavno član Zagrebačkih solista i docent violončela na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Svoj inauguracijski koncert trio je održao u listopadu 2016. godine u Rijeci, u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana. Nakon tog iznimno uspješnog koncerta, trio odlazi u Kinu, na turneju koja je obuhvaćala sedam kineskih gradova (uključujući Peking i Šangaj) i na kojoj su ostvareni iznimno uspješni i zapaženi nastupi.

Riječki klavirski trio je, uz gore navedene koncerte, nastupao u Zagrebu, na Osorskim glazbenim večerima te u drugim hrvatskim gradovima. Ansambl često nastupa u gradu Rijeci pa su tako zapaženi njegovi redoviti nastupi u Svečanoj dvorani Zajednice Talijana u Rijeci, kao i u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, te u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca. Jedan od važnijih nastupa ansambl bilježi u ciklusu "Lisinski subotom" u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", u ožujku 2022. godine. Na tom koncertu su s velikim uspjehom izvedena djela Gustava Mahlera uz gostovanje proslavljene hrvatske mezzosopranistice Renate Pokupić. Trio je sudjelovao i na koncertu posvećenom Marku Ruždjaku u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja. Riječki klavirski trio nastupit će na Dubrovačkim ljetnim igrama u kolovozu 2024. godine.

Riječki klavirski trio, uz interpretacije djela svjetske glazbene literature, veliku pozornost posvećuje i izvođenju djela hrvatskih skladatelja.

 Koncert će biti održan uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Još članaka iz "Događanja"

Facebook