Prethodni članak
Sljedeći članak

BADLGASTRO: 'Obrtnici su pokazali da imaju veliko srce i da su, bez obzira što nisu najsretnija vremena, u svakom trenu spremni uključiti se humanitarno’

Prikupljene donacije idu u humanitarne svrhe za pomoć dvjema djevojčicama čiji su roditelji gluhonijemi i koji žive u izuzetno teškim uvjetima


Uz bilježavanje Dana općine Krapinske Toplice održava se i tradicionalna manifestacija BadlFest u sklopu kojeg je danas upriličen susret old timer vozila, Badltrail utrka te Gastrobadl – humanitarno – kulinarsko druženje kojeg organizira Udruženje obrtnika Krapinske Toplice i Društvo naša djeca. Otvoreno je i odbojkaško igralište te dječji turnir u odbojci. Mališani su se mogli zabavljati uz veseli dječji program – Badlkids, a za večernji glazbeni program zadužena je klapa Šufit i Smooth band.

BadlGastro je jedan od značajnijih događaja ovogodišnjeg BadlFesta, posebno jer je humanitarnog karaktera, rekla je načelnica Općine Krapinske toplice Gordana Jureković. – Prikupljene donacije idu u humanitarne svrhe za pomoć dvjema djevojčicama čiji su roditelji gluhonijemi i koji žive u izuzetno teškim uvjetima. Veseli nas velik odaziv ljudi, vrijeme je dobro, hrana je odlična – rekla je načelnica.

A glavni ‘krivac’ za BadlGastro i okupljanje stotinjak obrtnika iz cijele Hrvatske je predsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice Mirko Blažević. – Naši članovi često idu na druženja diljem Hrvatske, pa smo došli na ideju da nam vrate posjetu, a uz to možemo nekome i pomoći. Kuhao se crni rižoto, zagorska juha, nekoliko vrta roštilja, par vrsti gulaša, štruklji odnosno vanjkuši… - otkrio je Blažević.

Darko Varga, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije, rekao je da obrtnici nisu vješti samo u svojem radu, proizvodima i uslugama. - Oni pokazuju da su i vješti kuhari. Pokazuju da imaju taj humanitarni karakter, potrebu da daruju i privuku posjetitelje BadlFesta i na taj način pomognemo onima koji su najpotrebniji – rekao je Varga.

Manifestaciju je posjetio i župan Željko Kolar, koji je pohvalio inicijativu Udruženja obrtnika. – Pomoću ove humanitarne akcije, plaćat će se vrtić za dvoje djece kroz čitavu godinu u Krapinskim Toplicama. Obrtnici su pokazali da imaju veliko srce i da su, bez obzira što nisu najsretnija vremena, bez obzira na veliki rast cijena i energenata, uvijek u svakom trenu spremni uključiti se humanitarno i to su danas dokazali – rekao je Kolar.
Župan je istaknuo da je BadlFest etablirana manifestacija na području KZŽ. - Ovo je dodatna ponuda našim hotelima, prije svega smještajnim kapacitetima. Nije to samo manifestacija za stanovnike Krapinskih Toplica i susjednih općina, ovdje vidite registracije i iz Pule, Splita, Vukovara, Nove Gradiške. To čitavo vrijeme govorimo, da nitko ne može sam za sebe, već moramo zajednički raditi na promociji i brendiranju – zaključio je Kolar.

BadlFest se nastavlja i sutra. Od 9 i 30 kod kapele svete Magdalene bit će služena sveta misa i potom slijedi druženje uz brojna društva s područja Krapinskh Toplica. U 10 sati na rasporedu je šahovski turnir na Jurjevcu, u 18 sati počinje BadlArt druženje s umjetnicima u središnjem perivoju, Badlova chill zona pod krošnjama i program pod nazivom 25 godina Sunca veselica na placu uz Kontra band.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Događanja"

Facebook