Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoran u Konzumu ukrao bocu Jägera i u bijegu izudarao Karla. Mora u zatvor


Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem

Općinski sud u Varaždinu jučer je objavio presudu koja je vezana uz slučaj koji se dogodio još u veljači 2021. godine, kada je jednog dana, negdje oko 16:30 sati, tada 24-godišnji Zoran iz jedne trgovine Konzuma u Varaždinu ukrao bocu Jägermeistera i dao se u bijeg.

Prema presudi, Zoran koji je već više puta osuđivan, pa čak i na zatvorsku kaznu, ovaj put mora u zatvor na 12 mjeseci bezuvjetno, ali, doduše, ne samo zbog krađe boce žestokog pića.

Naime, kako se navodi u presudi, krađa je na kraju okarakterizirana kao 'razbojnička krađa'.

“Prošavši blagajnu trgovine bez plaćanja, uzeo je i za sebe zadržao bocu alkoholnog pića Jagermeister, vrijednosti 139,99 kuna. Prolaznik Karlo na prostoru obližnjeg Skate parka uočio je da za njim trči djelatnica zaštitarske službe te ga sustigao biciklom i rekao mu da vrati bocu. U nakani da zadrži otuđenu stvar, naglo se okrenuo i rukama naguravao prolaznika, udarao ga rukama u prsa, nekoliko puta otvorenom šakom po glavi, te nogom u desno koljeno, govoreći mu što on hoće od njega, da bi se po nailasku drugog prolaznika pokušao udaljiti u smjeru Hallerove aleje. No, potonji ga je sustigao i zadržao do dolaska djelatnice zaštitarske službe. Dakle, zatečen je pri počinjenju kaznenog djela krađe, pa s ciljem da ukradenu stvar zadrži, uporabio je silu protiv neke osobe, čime je počinio razbojničku krađu”, stoji u presudi.

Iako je Zoran na sudu sve priznao i pokajao se, te obećao da se to neće ponoviti, sud mu je kao recidivistu kaznenih djela odredio godinu dana bezuvjetnog zatvora.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook