Prethodni članak
Sljedeći članak

Zoran dao majstoru iz Krapinskih Toplica 100.000 kuna avansa, a on nije odradio posao. Završili su na sudu


Fotografija je ilsutrativnog karaktera i nije u nikakvoj vezi s navedenim događajem

Prema jučerašnjoj presudi sutkinje Nives Škudar, odnosno, Stalne službe Zabok Općinskog suda u Zlataru, Umjetnička kovana bravarija j.d.o.o. iz Male Erpenje u Krapinskim Toplicama, dužna je platiti tužitelju Zoranu Josipoviću iz Sesveta 50 tisuća kuna plus kamate, koliko mu je ta tvrtka, prema sudskom rješenju, ostala dužna.

Naime, kako stoji u presudi, Zoran je s bravarom iz Krapinskih Toplica sklopio Ugovor prema kojem mu je majstor za 300 tisuća kuna trebao izraditi, dostaviti i montirati nešto više od 1600 četvornih metara čelične konstrukcije i panela, najkasnije do 01. listopada 2020. godine.

Dogovorili su se da će Zoran majstoru platiti 100 tisuća kuna avansa, što je on i učinio, ali bravar mu nikako nije dostavljao naručenu robu pa su krajem siječnja 2021. godine sklopili Sporazum kojim su raskinuli gore spomenuti Ugovor. Pri tom se je bravar obvezao vratiti 100 tisuća kuna avansa kojeg je primio, plus kamate, i to do 25.05.2021. godine.

Majstor je, navodi se u presudi, djelomično ispunio svoju obavezu te je Zoranu tjedan dana prije isteka roka uplatio 50 tisuća kuna, ali nije mu uplatio preostalih 50 tisuća kuna duga, niti dogovorene zatezne kamate. Stoga ga je Zoran tužio.

Sud je odbacio sve prigovore tuženika i presudio da je dužan platiti Zoranu još 50 tisuća kuna sa zateznim kamatama, no, ima se mogućnost u roku 15 dana žaliti na tu presudu nadležnom županijskom sudu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook