Prethodni članak
Sljedeći članak

Zet (42) tasta zarazio koronom. Tast je umro, a zet bi mogao na 12 godina u zatvor

Nije se izolirao u jednu prostoriju...


DORH je objavio da su pokrenuli istragu protiv muškarca (42) kojeg sumnjiče da je zaražen koronom hodao po kući, umjesto da se izolira, te je tako zarazio tasta, ovaj se potom razbolio i na poslijetku umro.

Evo što su naveli u priopćenju:

"Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici je 29. srpnja 2022., donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi iz članka 192. stavka 3. u vezi sa stavkom 1. istoga članka i članka 180. stavka 2. Kaznenog zakona.

Osnovano se sumnja da se okrivljeni 42-godišnjak, pristajući ugroziti zdravlje drugih ukućana i svjestan lošeg zdravstvenog stanja njegovog tasta, nije izolirao u jednu prostoriju obiteljske kuće već se kretao po drugim prostorijama i bio u neposrednom kontaktu s tastom kojeg je zarazio virusom Sars-Cov-2. Tast se uslijed te zaraze razbolio od respiratorne bolesti COVID-19 zbog čega je morao biti hospitaliziran u respiracijskom centru KBC-a Osijek u kojem je preminuo 26. studenoga 2021."

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook