Prethodni članak
Sljedeći članak

Žena 5 godina zlostavljala muža, uzimala mu plaću, zaključavala ga u sobu i pratila dok je išao na posao


Nesvakidašnji proces događa se na jednom istarskom usudu. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je 64-godišnju hrvatsku državljanku zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode te kaznenog djela nasilja u obitelji.

Kako stoji u njihovoj objavi, "Postoji osnovana sumnja da je osumnjičena 64-godišnjakinja od 2017. godine do lipnja 2022. godine u jednom gradu na području Istre postupila protivno članku 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, odnosno da je zlostavljala svoga supruga (1955.). Osnovano se sumnja da je svakodnevno bila fizički nasilna prema njemu te ga vrijeđala i omalovažavala, kao i da mu je onemogućavala socijalne kontakte i kontakte s članovima obitelji. Osnovano se sumnja da je inzistirala na odlascima s njim na posao kako bi ga kontrolirala i nalagala mu da joj predaje plaću od koje bi mu ona potom dala manji novčani iznos, a po povratku s posla mu je oduzimala ključeve vozila, vozačku dozvolu i telefon te ga zaključavala u sobu i držala ga zatvorenog. Opisano postupanje izazvalo je kod oštećenika osjećaj poniženja, straha i stanje dugotrajne patnje“

- Županijski sud u Puli je 23. lipnja 2022. prihvatio prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i osumnjičenici odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na sudionike kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela- navodi se u priopćenju.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook