Prethodni članak
Sljedeći članak

Zbog ljubomore mu prijeti zatvor: 'Uzeo mi je curu pa sam dojavio da mu gori kuća'

  • Požar

    Ilustracija, arhiva, nije s mjesta događaja!


Osam mjeseci zatvora prijeti 47-godišnjaku iz Kunovec Brega zbog nevjerojatne gluposti koju je, kako navode u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, napravio sredinom ožujka ove godine, piše Podravski.

– Točno 13. ožujka 2022., u 23.57 sati, u Koprivnici s mobilnog telefona zvao je Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica sa svjesnom neistinitom dojavom da je u Botinovcu došlo do požara na kući u vlasništvu jedne osobe – navode tužitelji i dodaju da su zbog dojave na mjesto prijavljenog događaja izašli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnički Ivanec i djelatnici Policijske uprave koprivničko–križevačke.

Podravski doznaje kako je prilikom ispitivanja u svojstvu osumnjičenika na policiji navedeni 47-godišnjak priznao da je pod utjecajem alkohola s mobitela nazvao JVP Koprivnica, predstavio se imenom svog očuha.

– To sam napravio samo zato da mu se osvetim jer sam se s njim posvađao oko cure. Isto tako, ranije te iste večeri s istog broja mobitela u alkoholiziranom stanju nazvao sam čak i policiju i požalio se kako mu je žena otišla s tim poznanikom iz Botinovca – kazao je osumnjičeni iz Kunovec Brega.

Prilikom odlučivanja o optužnici tužitelji su preslušali audiozapis poziva upućenog u JVP Koprivnica iz kojeg se moglo čuti kako muški glas koji se predstavio kao N.N. dojavljuje da jako gori kuća kod Mohorka iz Botinovca, i opisuje gdje se navedena kuća u mjestu Botinovec nalazi kako bi je vatrogasci mogli pronaći jer ne zna navesti točnu adresu.

Vatrogasci su pak naveli kako je na intervenciju izašlo pet vatrogasaca iz JVP-a Koprivnica s dva navalna vozila, pet članova DVD-a Koprivnički Ivanec s navalnim i kombi-vozilom te da je trošak takve intervencije iznosio 3210 kuna.

Policija je nakon prijave uzela osumnjičenom mobitel s kojeg je zvao, no on mu je, kako se navodi u optužnici, vraćen. U ODO-u su pak dodali kako postoji osnovana sumnja da je u inkriminirano vrijeme okrivljenik svojim postupanjem ostvario obilježja kaznenog djela lažne uzbune.

– Imajući u vidu stupanj krivnje okrivljenika, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, nastale štetne posljedice, kao i dosadašnju osuđivanost okrivljenika, smatram da je predložena sankcija razmjerna propisanoj svrsi kažnjavanja – rekli su tužitelji, tražeći osam mjeseci bezuvjetnog zatvora za njega.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook