Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorka (68) našla ljubavnika na društvenoj mreži. Opelješio ju je za više tisuća eura


Jučer, 7. prosinca 68-godišnjakinja je prijavila kako je prevarena putem društvene mreže.

Naime, u razdoblju od početka studenoga do jučer, 7. prosinca 2023. godine, 68-godišnjakinja je putem društvene mreže u više navrata stupila u kontakt s nepoznatom osobom i razmjenjivala ljubavne poruke. Nepoznata osoba navela je 68-godišnjakinju da uplati novac na njegov račun kako bi joj nakon toga poslao paket s dokumentima i novcima. Oštećena je po dogovoru uplatila novčani iznos od više tisuća eura nepoznatoj osobi na račun, dok nakon toga paket nije zaprimila niti joj je vraćen novac.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu biti će dostavljena kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara.

Romantična prijevara jedna je od najčešćih financijskih online prijevara u kojoj se prevarant pretvara da su želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njeno povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192!

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook