Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec u 2 ujutro vrijeđao susjeda koji mu je prigovorio zbog ‘žive muzike’ na rođendanu

  • policija noć

    Foto: Pixsell/ Ilustracija


Vedran (40) proglašen je krivim i osuđen jer je oko 2 ujutro vikao i vrijeđao susjeda Ivana koji mu je prigovorio na preglasnoj glazbi, odnosno ‘živoj muzici’, piše Danica.hr.

Prema presudi, sve se dogodilo u srpnju lani u 2 sata ujutro na području Marije Bistrice kad je Vedran narušavao javni red i mir. “On je u dvorištu obiteljske kuće, koje je dostupno vidnosti i čujnosti s javnog mjesta, vičući vrijeđao susjeda Ivana riječima: Je*o vam krvavi isus mater, napušite se ku*ca!“, naglasila je sutkinja ovih dana u nepravomoćnoj presudi.

Vedran se branio kako su te noći slavili suprugin rođendan u obiteljskom domu uz živu muziku i bilo je 20-ak prijatelja na fešti. “Susjedima nije mogla smetati glasna muzika jer su udaljeni od moje kuće oko 100 metara, već su bili uvrijeđeni jer ih nitko nije pozvao na druženje jer s nikim od susjeda ne komuniciraju. Jednog susjeda su prije par godina tužili sudu te su izgubili parnicu, piše Danica.hr.

Mi smo se prije dvije godine doselili tamo pa nas susjedi, pošto smo novi, stalno provociraju i ništa im u vezi nas ne odgovara. Te noći nikog nisam dirao niti povrijedio, u svom dvorištu družio sam se s prijateljima”, istaknuo je Vedran.
No, obrana mu nije pomogla jer je sutkinja uzela u obzir prijavu susjeda i zapisnik policije koja je došla na intervenciju. Kažnjen je sa 60 eura i mora platiti 30 eura troškova prekršajnog postupka. “Okrivljeniku je olakotnom okolnosti sud smatrao činjenicu da dosad nije kažnjavan, pa mu nije izricao kaznu zatvora, nego novčanu kaznu za koju smatra da je primjerena težini i okolnostima prekršaja”, zaključuje sutkinja. Presuda je nepravomoćna i Vedran se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook