Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec prestravio dečka bivše žene svog brata: 'Dečec, strelil bum tebe i nju'


Foto: Ilustracija/Reddit

Općinski sud u Zlataru ovih je dana presudio 47-godišnjaku s područja Krapinsko - zagorske županije zbog prijetnje smrću koju je uputio dečku svoje bivše šogorice, odnosno, bivše supruge njegovog brata, kao i njoj samoj.

Prema javno objavljenoj presudi Općinskog suda u Zlataru, sud je presudio da je 47-godišnjak u tom trenutku bio neubrojiv, te mu odredio psihijatrijsko liječenje u trajanju od 6 mjeseci, ali na slobodi, što znači da neće prisilno biti smješten u neku psihijatrijsku ustanovu.

Kako je sud naveo u presudi, optuženik se očitovao da se smatra odgovornim za protupravno djelo koje mu se stavlja na teret i da se želi liječiti, čime je prihvatio prijedlog iz optužnice.

A o kakvom se to protpravnom djelu radi?

Prema presudi, on je početkom ožujka ove godine nazvao dečka svoje bivše šogorice na mobitel i više puta mu rekao: "Dečec, ja budem strelil i tebe i nju", a znao je, smatra sud, da će dečko to prenijeti njegovoj bivšoj šogorici.

Te riječi su kod njih dvoje izazvale jak osjećaj straha za njihove živote i sigurnost, navodi sud.

No, sud je u presudi utvrdio da je 47-godišnjak to napravio u stanju organskog poremećaja ličnosti, zbog čega nije mogao shvatiti značenje svojeg djelovanja niti upravljati svojim postupcima, odnosno, utvrdio je da je "u neubrojivom stanju drugome ozbiljno prijetio da će njega i njemu blisku osobu usmrtiti."

Također, sud ga je oslobodio plaćanja svih troškova, a i njegov odvjetnik bit će plaćen iz državnog proračuna.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook