Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorec pijan vozio Passat na kojeg je stavio tablice od Golfa. Uhićen je i oduzet mu je Passat


Fotografija je ilustrativnog karaktera

Nevjerojatno drskog vozača uhvatila je policija proteklog vikenda u Pregradi i to usred bijela dana. Kako je izvjestila policija, oni su u redovnoj kontroli zaustavili i provjeravali vozilo kojim je upravljao 32-godišnji vozač. 

„Obavljenim nadzorom utvrđeno je kako je 32-godišnji vozač pod utjecajem alkohola i to od 1,54 promila. Također, daljnjim provjerama utvrđeno je i kako je već pravomoćno kažnjavan za istovrsni prekršaj dok su se na vozilu kojim je upravljao nalazile ne pripadajuće registarske pločice. Vozač je uhićen i osobno vozilo mu je privremeno oduzeto. Protiv 32-godišnjaka biti će podnijeta kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela iz. čl. 278. st.1. Kaznenog zakona, dok je uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199. i čl. 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i čl. 65., Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, 5. ožujka doveden na sud. Na sudu mu je temeljem rješenja određena novčana kazna je u iznosu od 1.183,00 eura, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci te kazna zatvora od 15 dana uvjetno na jednu godinu.“, priopćili su iz PU krapinsko – zagorske.

No, iako policija ne otkriva sve detalje, od jednog Pregračanina doznali smo kako je riječ o njegovom poznaniku, „domaćem dečku“ iz Plemenšćine. Prema tvrdnjama našeg sugovornika, 32-godišnji vozač koji je uhićen, vozio je svoj Passat, koji nije registriran, a na njega je stavio tablice sa svog Golfa, koji je bio registriran, ali mu je i na Golfu istekla valjanost registracije. Kako je vozio Passat, policija mu je oduzela njega, a što je s Golfom, naš sugovornik nam nije znao reći.

No, ono što je sasvim jasno, vozilo 32-godišnjem Zagorcu policija nije privremeno oduzela zbog registracijskih oznaka, već zbog toga što je ponovo uhvaćen kako vozi pijan.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook