Prethodni članak
Sljedeći članak

Vozač koji je pregazio Nepalca ide u zatvor

Tužiteljstvo se žalilo na prvostupanjsku presudu...


Županijski sud u Zagrebu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu i preinačio odluku o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je okrivljeni hrvatski državljanin (1991.) proglašen krivim zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu  i nepružanja pomoći

Okrivljenik je proglašen krivim jer je 31. srpnja 2021. u Varaždinu izazvao prometnu nesreću u kojoj je smrtno stradao državljanin Nepala, a teško je ozlijeđen drugi nepalski državljanin, i jer je nakon nesreće napustio mjesto događaja bez pružanja pomoći ozlijeđenim osobama. Općinski sud u Varaždinu osudio je okrivljenika na djelomičnu uvjetnu osudu s jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, od čega jednu godinu i pet mjeseci bezuvjetno, a jednu godinu i pet mjeseci uvjetno s rokom kušnje od tri godine.

Županijski sud u Zagrebu je, prihvaćanjem argumenata državnog odvjetništva, osudio okrivljenika na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci, bez djelomične uvjetne osude, utvrdivši kako prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti za okrivljenika i kako djelomična uvjetna osuda nije kazna kojom se može ostvariti svrha kažnjavanja u vidu prevencije prometne delinkvencije.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook