Prethodni članak
Sljedeći članak

Vlasnik staforda koji je do smrti izgrizao 82-godišnjakinju pušten je na slobodu


Dežurna sutkinja Županijskog suda u Zadru, Iva Lovrin, u četvrtak poslijepodne odbila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora do mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke 28-godišnjem vlasniku psa koji je do smrti izgrizao 82-godišnjakinju.

U izjavi za Hinu, sutkinja Lovrin rekla je da je 28-godišnjak pušten da se brani sa slobode, ali uz mjere opreza.
"Muškarcu su određene mjere opreza u vidu zabrane približavanja i uspostavljanja ili održavanja veza sa svjedocima", pojasnila je., piše Jutarnji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na svojim službenim stranicama u četvrtak je priopćilo kako postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja ove godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojemu je živjela 82-godišnja žena zajedno s članovima obitelji, postupio protivno odredbama Zakona o zaštiti životinja i Pravilnika o opasnim psima, iako svjestan da je njegov pas pasmine američki staford terijer opasan i da bi mogao ugroziti živote ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje.

U priopćenju se navodi kako se osnovano sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula između 23 sata 29. siječnja i 4 sata 30. siječnja.

Policija je dojavu da je u stanu na području Bulevara u Zadru, u Ulici Antuna Starčevića, pronađena 82-godišnja žena, koju je do smrti izgrizao američki staford, dobila u utorak ujutro.

Nakon provedenog očevida, brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba, a zadarska policija je u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru provela kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom.
Na temelju naloga državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je preminula od posljedica ugriza psa. Vlasnik američkog staforda koji je usmrtio 82-godišnjakinju pripadnik je Hrvatske vojske, zbog čega ga je privela Vojna policija, prenosi Jutarnji.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook