Prethodni članak
Sljedeći članak

Vikend – rekorderka je 55 – godišnjakinja s 2,13 promila alkohola u organizmu

U Krapini je pak mladi alkoholizirani vozač pokušao pobjeći policiji


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 64 prometna prekršaja od čega 20 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 33 ostala prekršaja u prometu.

Izdvajamo, kako je najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena kod 55-godišnje vozačice u prometnoj nesreći s materijalnom štetom do koje je došlo u Proseniku od 2,13 promila, uzrok prometne nesreće bio je nepropisna radnja vozilom. Protiv vozačice slijedi optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 12.300 tisuća kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

U Krapini su policijski službenici, tijekom provođenja nadzora u prometu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 20-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola od 1,40 promila. Tijekom provođenja nadzora mladi vozač pokušao je pobjeći, vozaču je potom određeno zadržavanje u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, alkohola. Protiv 20-godišnjaka, zbog počinjenih prekršaja, biti će podnijet optužni prijedlog s predloženom novčanom kaznom od 13.300 tisuća kuna te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od sedam mjeseci.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook