Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIKEND NADZOR POLICIJE] Pijan izazvao prometnu – pogledajte kaznu

Tijekom vikenda utvrđena su 73 prometna prekršaja


Na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko-zagorska tijekom proteklog vikenda utvrđena su ukupno 73 prometna prekršaja od čega;

31 prekršaj nepropisne brzine kretanja vozila,

7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i

35 ostalih prekršaja u prometu.

U prometnoj nesreći s materijalnom štetom do koje je došlo u Stubičkoj Slatini 3. prosinca 2022. godine, oko ponoći, sudjelovao je vozač s najvećom koncentracijom alkohola zabilježenom tijekom nadzora prometa ovog vikenda. 60-godišnjak je s 2,63 promila izazvao prometnu nesreću zbog ne kretanja vozilom uz desni rub kolnika te protiv njega slijedi podnošenje optužnog prijedloga s predloženom novčanom kaznom od 11.300,00 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Najveća brzina kretanja vozila tijekom provedenog nadzora utvrđena je u subotu, 3. prosinca oko 13 sati u Čretu na DC507 od 97 km/h na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja iz čl. 53., Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vlasniku teretnog vozila slijedi zahtjev za dostavu podataka o vozaču, a previđena novčana kazna za navedeni prekršaj je 3.000 tisuće kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook