Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika potraga za muškarcem koji je premlatio ženu i ubio psa. Poznati novi detalji


Policija od sinoć traga za 59-godišnjim Davorom Firićem iz Klisa koji je, sumnja se, pretukao ženu i ubio psa.

Prije 7 godina izudarao suprugu, a potom se zabarikadirao i prijetio da će ubiti maloljetnu kćerku i sebe.
Kako piše Dalmatinski portal, Firiću ovo nije prvi incident ovakvog tipa. Prije sedam godina na igralištu je izudarao suprugu, a potom se s maloljetnom kćerkom zatvorio u kuću i prijetio da će ubiti sebe i nju. Imao je uza sebe i automatsku pušku.

Tada su podignute i interventna i specijalna policija, a pregovori s Firićem potrajali su pet sati. Kako doznaje isti portal, jučer je 59-godišnji Davor Firić u nekoliko navrata najavljivao svoju predaju, no to se ipak nije dogodilo pa su u policiji zaključili da ih zavlači i sebi kupuje vrijeme.

Sinoć je raspisana tjeralica i objavljena njegova fotografija, a s obzirom na nasilnu prošlost bjegunca za njim tragaju sve raspoložive snage.

Firić je, kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, sinoć bio u provodu u Dugopolju i posvađao se s partnericom po povratku kući. Ženi je slomio nos i nanio teške ozljede oka, a slomljen joj je i skočni zglob.

I sinovi Davora Firića jako su dobro poznati su policiji i sudovima. Sandro Firić nedavno je osuđen na 12 godina zatvora zbog ubojstva Branka Mijatovića. Prema optužnici, Firić mlađi ga je 2021. upucao u automobilu, nakon prepirke oko navodnog novčanog duga. Potom je Mijatovića prostrijeljene glave izbacio iz automobila i ostavio da leži na staroj kliškoj cesti.

Drugi sin Ante Firić bio član "splitske ekspedicije" tijekom nereda na Partizanovom stadionu u Beogradu gdje je ekipa iz Hrvatske sudjelovala u velikoj tučnjavi između frakcija partizanovih navijača Grobara na samom stadionu. Poginuo je prije pet godina pretrčavajući autocestu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook