Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽIVO: Poginulog biciklistu kod Začretja prolaznici pokušali reanimirati: 'Pomagala je i neka strankinja'


Kao što smo već izvijestili, oko 18.50 sati u Galovcu Začretskom došlo je do prometne nesreće, u kojoj je smrtno stradao biciklist.

Očevid je u tijeku, no policija je potvrdila kako je do nesreće došlo između osobnog automobila i biciklista.

Kako smo doznali na licu mjesta, poginuo je 60-godišnji J.D. iz Donje Šemnice.

Kako su nam rekli očevici, biciklist se kretao desnom stranom kolnika dionicom ceste iz smjera Švaljkovca prema Donjoj Šemnici, prilikom čega ga je s njegove stražnje strane udario mladi vozač s osobnim automobilom, koji je također iz Donje Šemnice.

I mladi vozač i poginuli biciklist žive u istom mjestu, na kilometar do dva udaljenosti, a kako neslužbeno doznajemo, vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

No, prema iskazima očevidaca biciklist je bio vidljivo pod utjecajem alkohola, što je moguće i kumovalo nesreći, no to će naravno pokazati očevid.

Razgovarali smo i sa sumještaninom poginulog, Ivanom B, koji je slučajno naišao na nesreću, te je upravo on razgovarao sa hitnom službom prije njenog dolaska na mjesto nesreće i pokušao pomoći unesrećenom, slijedeći upute Call centra hitne. Ivan B. nam je otkrio da je po dolasku već zatekao dvije ženske osobe, od kojih je jedna bila strankinja i pričala je engleski, kako pokušavaju pomoći nesretnom biciklistu.

-Dale su svoje ručnike i pokušale ga reanimirati dok nisam ja došao. Mlađe žene, jedna je pričala engleski. Sve smo probali da ga spasimo, međutim kada je došla hitna, mogla je samo konstatirati smrt – rekao nam je Ivan B.

Kako doznajemo od mještana, nesretni J. D. (60) živio je u samačkom domaćinstvu, i nema nikakve bliže obitelji.

Dionica ceste od Švaljkovca do Donje Šemnice u ovom je trenutku zatvorena za sav promet, a očevid će obaviti Općinsko državno odvjetništvo, čiji se doalazak na mjesto tragedije tek očekuje.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook