Prethodni članak
Sljedeći članak

UŽAS: Učenici premlatili malu Romkinju iz 5. razreda. Završila je u bolnici. Policija istražuje slučaj


Učenica petog razreda Osnovne škole Blaž Tadijanović u Slavonskom Brodu teško je pretučena u vršnjačkom nasilju. Slučaj se dogodio prije tjedan dana, a policija je tek jučer počela kriminalističko istraživanje, potvrđeno je Telegramu.

No, policija je istragu započela čim je za slučaj saznala, a temeljem prijave bolnice u kojoj je djevojčici pružena liječnička pomoć.

Telegram je jutros pokušao dobiti odgovor zašto Sanja Spaić, ravnateljica Osnovne škole Blaž Tadijanović, razrednik tog petog razreda ili pedagoginja nisu reagirali. „Poslali smo i pisani upit, ali odgovor nismo dobili.“, piše Drago Hedl, novinar Telegrama.

Ipak, poslijepodne, oko 15 sati, ravnateljica je Telegramu poslala kratki odgovor u kojem je potvrdila da se incident dogodio. ”S obzirom da se radi o maloljetnoj djeci i činjenici da je postupanje u tijeku, nismo u mogućnosti iznositi detalje i tijek postupka. Škola postupa prema pozitivnim zakonskim propisima i o istome su obaviještene sve nadležne institucije”, napisala je ravnateljica Spaić. Koje su institucije obaviještene nije navedeno, no policija sigurno nije.

Djevojčica petog razreda, romske je nacionalnosti i od događaja koji se zbio prije tjedan dana više ne pohađa nastavu. Nepoznato je kakve je ozljede zadobila, ali izvor blizak školi kaže da su je njeni vršnjaci doslovno premlatili. Isti izvor rekao je kako su posljednjih dana dječaci koji su sudjelovali u nasilju pozivani na razgovor u upravu škole, no tko je s njima razgovarao i je li uprava škole željela istražiti ili prikriti cijeli slučaj, nepoznato je, piše Telegram.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook