Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukrali hranu i piće u vrijednosti oko 390 eura, idu u zatvor na deset mjeseci

Na sudu su rekli kako su se na to odlučili jer nemaju za život

  • zatvor

    Foto: Ilustracija/ Pixsell


Dva muškarca idu u zatvor na deset mjeseci jer su u tri navrata iz Spara ukrali hranu i piće ukupno vrijednu oko 390 eura, piše Danica.hr.

Presuda je ovih dana potvrđena na Županijskom sudu te će se uskoro morati javiti na odsluženje. Osuđeni su da su u tri navrata iz iste trgovine Spara u Zagrebu u Martićevoj 13 – jednom srednom lipnja i dvaput potkraj lipnja – ukrali proizvode vrijedne oo 390 eura.

Županijski sud nakon žalbe ublažio im je kazne koje im je bio izrekao Općinski kazneni sud u Zagrebu. Tako je Robert dobio 10 mjeseci bezvujetno i 12 mjeseci uvjetno, a Antonio 10 mjeseci bezuvjetno.

“Prvostpanjski je sud pravilno cijenio sve olakotne okolnosti na strani okrivljenika, i to njihovo priznanje počinjenja djela, koje je počinjeno iz nužde da se osiguraju sredstva za život i smanjenu ubrojivost u vrijeme počinjenja djela.
No, i otegotne okolnosti, i to raniju višestruku osuđivanost optuženika za istovrsna kaznena djela, upornost i izraženu kriminalnu volju”, naglasio je Županijski sud ovih dana u pravomoćnoj presudi.

Dosuđeno je također da Sparu u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude moraju podmiriti štetu od 390 eura. Pitanje je hoće li to moći učiniti s obzirom da su socijalni slučajevi.

Nakon treće krađe u Sparu policija ih je vrlo brzo otkrila s obzirom da su ih sigurnosne kamere jasno snimile. Na sudu su rekli kako su se na to odlučili jer nemaju za život, piše Danica.hr.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook