Prethodni članak
Sljedeći članak

Uhićen vozač kamiona koji je jučer pregazio curicu, policija objavila strašne detalje


Jučer je Hrvatsku potresao užasan slučaj koji se dogodio u Dugom Selu, u Rugvičkoj ulici, nešto iza podneva. Poginula je 8-godišnja djevojčica na koju je naletio 27-godišnjak koji je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka.

Pilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, vozač se prije započinjanja navedene radnje nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane, navela je zagrebačka policija

- Kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo. Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati - izvijestila je policija.

Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv istog biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništva.

Policijska uprava zagrebačka još jednom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook