Prethodni članak
Sljedeći članak

Trojica pretukla goste u kafiću, a potom i policajce koji su stigli u pomoć

Svladani su tek kad je u pomoć stiglo pojačanje interventne policije


Tri muškarca tukli su goste kafića iza ponoći te razbijali čaše i flaše, a kasnije su pretukli i dvojicu policajaca koji su stigli u pomoć. Svladani su tek kad je u pomoć stiglo pojačanje interventne policije. Istražna sutkinja pustila ih je da se brane sa slobode, piše Danica.hr.

“U subotu oko 0.05 sati, u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu, došlo je do narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način od strane trojice muškaraca starosti 22, 34 i 60 godina. Pod utjecajem alkohola udarali su rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti, pri čemu su je vrijeđali i naguravali. Također su razbijali inventar ugostiteljskog objekta, na način da su bacali čaše i flaše po podu.

Nakon što su se udaljili iz ugostiteljskog objekta na parkiralište, temeljem dojave na mjesto događaja stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin. Policijaci su pristupili navedenima te zatražili na uvid osobne iskaznice radi utvrđivanja identiteta, pri čemu su odmah napadnuti. Navedeni su napali policijske službenike na način da su ih naguravali i udarali rukama i nogama po tijelu. Zbog toga su policijski službenici nad istima započeli uporabu sredstva prisile, i to tjelesnu snagu.

Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak. Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira, piše Danica.hr.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede.

Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Navedeni su u nedjelju dovedeni sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je im je odredila zabranu posjećivanja ugostiteljskom objektu u Trnovcu te zabranu približavanja oštećenim policijskim službenicima na udaljenost manju od 100 metara”, priopćila je policija.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook