Prethodni članak
Sljedeći članak

Troje djelatnika banke maznulo 5,3 milijuna kn. Županijski sud ih osudio na 9 godina zatvora


Županijski sud osudio je troje bankarskih službenika zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju čime je Raiffeisen banka oštećena za 703.000 eura, odnosno oko 5,3 milijuna kuna.

Nepravomoćnom presudom su dvije bankarske službenice A. M. (41) i Z. V. (47) osuđene na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od po tri i pol godine, a bankarski službenik D. B. (60) na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine. Ukupno su osuđeni na devet godina zatvora, piše Danica.

Presudom je dosuđen, djelomično, imovinskopravni zahtjev oštećene banke tako da se optuženicima nalaže solidarno isplatiti 448.000 eura, zajedno s pripadajućom kamatom, a u cijelosti se dosuđuje imovinskopravni zahtjev osiguravajućem društvu od 197.000 eura.

Troje bankara treretilo se da su od siječnja 2016. do travnja 2019. u RBA banci u Metkoviću sastavljali naloge o prividnim novčanim, kunskim i deviznim uplatama na svoje tekuće račune, devizne račune i žiro-račune, te na tekuće i devizne račune članova obitelji.

Činili su to iako ni oni ni članovi njihovih obitelji nisu stvarno uplaćivali svoj novac, nego su na ime tako neistinito evidentiranih uplaćenih iznosa dalje koristili novac pohranjen u blagajni i trezoru banke. Teretilo ih se da su oštetili banku za 5,3 milijuna kuna, prenosi Danica.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook