Prethodni članak
Sljedeći članak

“SVEMOGUĆI ZAGOREC” Obećavao da će srediti veće penzije i puštanje iz zatvora. Evo što ga je dočekalo…

Tražio je i da mu se kupuju mobiteli na pretplatu…


Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1983.) zbog počinjenog kaznenog djela prijevare.

Optužnicom se okrivljenika tereti da je u tijekom srpnja i kolovoza 2020. godine, na području Krapinsko-zagorske županije, postupio u nakani da se nepripadno materijalno okoristi u velikom iznosu. Tereti ga se da je, iako je bio svjestan da to ne može i neće učiniti, predočavao dvjema oštećenim osobama kako će putem svojih veza pomoći njima bliskoj osobi da prije izađe iz jednog zatvora (izdržavanje kazne zatvora) i kako će mu ishoditi mirovinu i povećanje mirovine. Tereti ga se da je od oštećenika tražio pozajmice za koje je neistinito obećavao da će im vratiti dvostruko jer da ima veliku svotu novca do koje trenutno ne može doći, kao i da će svojim vezama riješiti povećanje mirovine za njima još jednu blisku osobu. Oštećenici su mu povjerovali i u više mu navrata isplatili ukupno 150.000,00 kuna za neistinita obećanja pomoći i pozajmice.

Tereti ga se da je istovremeno trećoj oštećenoj osobi neistinito obećavao pomoći njoj bliskoj osobi da prije izađe iz jednog zatvora (izdržavanje kazne zatvora) i da će mu ishoditi mirovinu i povećanje mirovine, iako je bio svjestan kako to ne može i neće učiniti. Kada je oštećena osoba povjerovala njegovim neistinitim navodima, isplatila mu je, u više navrata, ukupan iznos od 50.000,00 kuna. Tereti ga se da je potom od te osobe tražio da na svoje ime kupuje mobilne uređaje na pretplatu te da mu ih preda, pa je oštećenica, nadajući se ispunjenju obećanja, u trgovinama kod dva teleoperatera kupila dva mobitela i sklopila četiri pretplatnička ugovora za korištenje SIM kartica, nakon čega je okrivljeniku predala dva mobitela. Oštećenici je, po sklopljenim ugovorima, nastao dug u iznosu od 6.150,09 kuna.

Okrivljenog 39-godišnjaka se tereti da, sukladno prethodnoj nakani, nije oštećenicima obavio ono što im je obećao čime se protupravno okoristio na štetu dvoje oštećenika za iznos od 153.000,00 kuna te na štetu treće oštećenice u iznosu od 56.150,09 kuna, navodi se u priopćenju DORH-a.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook