Prethodni članak
Sljedeći članak

Sutkinja koja je krala odjeću u C&A, ne radi ali i dalje dobiva pola plaće. Pogledajte koliko je to


Državno sudbeno vijeće (DSV) dodatno je na tri mjeseca udaljila iz službe sutkinju koja je optužena da je krala odjeću u shopping centru, piše Danica.hr.

Prema odluci, sutkinji Trgovačkog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 19. veljače ove godine.

Za vrijeme privremenog udaljenja s dužnosti sutkinja ima pravo na polovicu plaće. Kako je u prosjeku zarađivala oko 2400 eura bruto mjesečno, imat će pravo na plaću od 1200 eura.

Sutkinju se optužnicom tereti da je u dva navrata, 17. kolovoza i 6. rujna predlani, iz trgovine u zadarskom trgovačkom centru otuđila razne odjevne predmete u ukupnoj vrijednosti 267,04 eura.

Pet godina zatvora

Sumnja se da je svaki put s odjeće uklonila sigurnosne etikete i zaštitu kako je ne bi otkrili na izlazu iz trgovine. U drugom takvom pokušaju su je zaustavili zaštitari i prijavili policiji.

Sutkinja je bila uhićena jer je u trgovačkom centru “Supernova” u Zadru iz trgovine “C&A” u dva navrata uzela odjevne artikle. Iskoristila bi nepažnju osoblja te bi s robom ulazila u kabine za presvlačenje i s odjeće skidala sigurnosne etikete i zaštitu.

Utvrđeno je da je 17. kolovoza ukrala jednu haljinu i suknju, jedan prsten, tri bluze oštetivši dućan za ukupno 151 euro. Otprilike dva tjedna poslije, iz iste je trgovine uzela sako i dva para hlača ukupne vrijednosti nešto manje od 116 eura.

Optužena je za produljeno kazneno djelo protiv imovine, za što joj prijeti do pet godina zatvora.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook