Prethodni članak
Sljedeći članak

SUD PRESUDIO: Ana ne smije uznemiravati muža iduća tri mjeseca

  • Sud ilustracija presuda

    Foto: Ilustracija/ Duško Jaramaz/ Pixsell


Foto: Pixsell/Ilustracija

Anu iz Zagreba sud je proglasio krivim zbog fizičkog napada i vrijeđanja svog supruga.

Kako javlja Danica, rema ovotjednoj presudi, sve se događalo na području Zagreba 26. i 29. prosinca. Prvi put je Ana suprugu, s kojim živi oko tri godine, oko 13 sati poslala WhatsApp poruku uvredljivog sadržaja.

“Debilčino retardirana, smeće prokleto, mamin kurvin sin, smećaru, crkli dabogda, odgojili debila! To je kod supruga prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenosti”, navodi se u presudi.

Tri dana poslije oko 14.30 sati u obiteljskoj kući je supruga “dugim štapom sa četkom za čišćenje partvišem udarila u desnu ruku u predjelu nadlaktice te ga vrijeđala riječima: “Đubre, smeće jedno, niškoristi, pi*ka ti materina”.

Uvrijeđeni i uplašeni je suprug nakon toga zvao policiju i prijavio slučaj nasilja u obitelji. Ana je potom zaradila prekršajnu prijavu te je sve završilo na sudu.

“To je kod istog prouzročilo povredu dostojanstva i uznemirenost. Dakle, počinila je psihičko i tjelesno nasilje prema suprugu”, ističe sutkinja u presudi.

Ana je kažnjena sa 60 dana uvjetnog zatvora te joj je naloženo da plati 26,50 eura prekršajnih troškova. Dobila je i tromjesečnu zabranu uznemiravanja supruga.

Kako piše Danica, olakotna okolnost bila joj je dosadašnja neosuđivanost te činjenica da su se nakon toga pomirili i da su ona i suprug sad u dobrim odnosima. Presuda je nepravomoćna.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook