Prethodni članak
Sljedeći članak

STRAVA U PODRAVINI: Bacila dijete (2) na pod pa za to optužila muža. Tužiteljstvo sad traži veću kaznu za nju

  • policija

    Foto: Ilustracija/Pixsell (Nije u vezi s navedenim događajem)


FOTO: Pixsell/Arhiva. Fotografija je ilustrativnog karaktera i nije u vezi s navedenim događajem

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu uložilo je žalbu na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Varaždinu na kojem je N.A.(32) osuđena na pet i pol godina zatvora zbog toga što je 16. ožujka 2022. godine u vikendici u Kozarevcu, u općini Kloštar Podravski, bacila svoju dvogodišnju kćerkicu na pod te ju potom odvela u bolnicu.

Tužiteljstvo smatra da je kazna premala i da je treba povećati, stoga je i uložilo žalbu.

Inače, riječ je o kaznenom djelu koje se službeno kvalificira kao "teško ubojstvo s dobrovoljnim odustankom", a radi se o tome da je, laički rečeno, žena namjeravala ubiti svoju malenu kći, ali kad ju je bacila na pod (jednom ili više puta?) odustala je od te namjere te ju je odvela u bolnicu. Policija i tužiteljstvo, naime, takvo kazneno djelo ne smatraju pokušajem ubojstva, nego upravo, kao što je spomenuto u optužnici, "teškim ubojstvom s dobrovoljnim odustankom".

Kako piše novinarka Jutarnjeg lista Hajdi Karakaš Jakubin, 32-godišnja N.A. je također osuđena i zbog lažnog prijavljivanja kaznenog djela.

Naime, ona je nakon što je odvela dijete u bolnicu, otišla i korak dalje, kada je u policijskoj postaji neistinito prijavila da je nju i kćer pokušao ubiti njezin suprug. Njemu su odmah stavljene lisice na ruke, a kako su još tada mediji pisali, svemu je navodno prethodila bračna svađa nakon što joj je suprug dao do znanja da je najbolje da se rastanu.

Međutim, 32-godišnjakinja je na kraju brzo priznala svoj grijeh pa je muškarac pušten na slobodu a ona pritvorena. S obzirom na to da je prvostupanjska kazna veća od pet godina, odluku drugostupanjskog suda dočekat će u zatvoru.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook