Prethodni članak
Sljedeći članak

STRAVA U OBITELJI: Majci i bratu prijetio smrću i iznuđivao novac: ''Roknut ću te ko zeca''

Evo koliku je kaznu dobio, kada se sve otkrilo


Jedan 48-godišnjak mora u zatvor jer je iznuđivao novac od majke i brata te im pritom prijetio smrću.

Trajalo je to punih šest mjeseci u Zagrebu sve dok bratu nije prekipjelo pa ga je odlučio prijaviti policiji. Uhićen je te je pet mjeseci proveo u istražnom zatvoru, piše Danica.hr.

Prema presudi, on je to činio lani kad je mjesecima slao SMS poruke majci i bratu. Majku je tražio da mjesečno uplaćuje novac na račun u banci zaprijetivši da će ubiti i nju i brata. Staroj je majci slao fotografije kuhinjske sjekire te napisao da će ih njome „opaliti” te da će ju sasjeći pred unucima.

Roknuti ko zeca

Napisao je i da će oca riješiti “sjekiricom u potiljak”, zbog čega je majka iz straha za svoj život i život supruga i sina uplaćivala novac u iznosima od najmanje 300 do najviše 800 eura. Ukupno mu je uplatila 2400 eura, a novac je ovaj potom podigao s računa i zadržao za sebe.

Bratu je u SMS porukama pisao da će ga „roknuti ko zeca“, zabiti “nož u pleksus”, „roknuti“ mamu, i to ako mu ne poveća plaću na iznos od 1000 eura, “iako je u bratovoj tvrtki bio samo fiktivno zaposlen i nije radio te je svaki mjesec dobivao plaću od 600 eura”.

No, brat mu plaću nije povećao. 48-godišnjak je dosad neosuđivan, a tijekom istrage je baš sve priznao. Sutkinja ga je zbog iznude i prijetnji osudila na 24 mjeseca zatvora: 11 mjeseci bezuvjetno i 13 mjeseci uvjetno. Majci mora vratiti 2400 eura i podmiriti 682 eura troškova kaznenog postupka. 

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook