Prethodni članak
Sljedeći članak

STRAŠNA TRAGEDIJA: Na autocesti kod Mokrica poginulo 11-godišnje dijete


U strašnoj prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 17,50 sati, na autocesti Zagreb Macelj, kao što smo već jučer izvijestili, jedna je osoba poginula, a jedna je ozlijeđena, a jutros je, nakon obavljenog očevida, policija izvijestila kako je poginulo 11-godišnje dijete slovenskog državljanstva.

Policija je detaljno opisala kako je do ove tragične prometne nesreće uopće došlo.

"Prometna nesreća dogodila se kada se 38-godišnji slovenski državljanin, upravljajući teretnim automobilom-kombi vozilom slovenskih registracijskih oznaka, autocestom iz smjera Zagreba u smjeru Krapine, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je djelomično prešao vozilom na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg desnog dijela kombi vozila u stražnji lijevi dio poluprikolice teretnog motornog vozila, kojeg je zbog kvara zaustavio 50-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine. Nakon toga došlo je i do udara kombi vozila u bočni dio poluprikolice i njegovog slijetanja na travnatu nizbrdicu i udara u odvodni kanal, kojom prilikom je iz vozila ispalo 11-godišnje dijete koje je od zadobivenih ozljeda preminulo na mjestu događaja. Vozač kombi vozila vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću bolnicu Zabok.

Uslijed sudara došlo je do odbacivanja dijelova vozila na koje su, upravljajući osobnim automobilima, naletjeli 64-godišnji slovenski državljanin i 35-godišnji češki državljanin.

Očevid prometne nesreće obavili su policijski službenici u suradnji sa zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu, a mrtvo tijelo smrtno stradalog djeteta prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Od 19,00 do 23,55 sati, promet autocestom od čvora Mokrice u smjeru Krapine bio je zatvoren te se odvijao obilaznim pravcima.", priopćila je PU krapinsko - zagorska.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook