Prethodni članak
Sljedeći članak

Štef (20) skrivio prometnu pa kvakom napao policajce

  • Policija uhićenje

    Foto: Pixsell/Ilustracija


Stjepan (20) proglašen je krivim i osuđen jer je skrivio prometnu nesreću pa napao policajce, piše Danica.

Prema presudi, on je to učinio u mjestu Žitomir sredinom travnja, nedugo nakon što je u Konjščini passatom krapinskih oznaka prouzročio prometnu nesreću.

“Nakon što su njegovom vozilu prišli policijski službenici PU krapinsko-zagorske Patrik i Adrian te je Patrik od njega na uvid zatražio vozačku, Stjepan je izašao iz vozila i zauzeo stav kao da će ih napasti.

Pritom je otrgnuo plastični rukohvat s vozačevih vrata i njime počeo zamahivati prema policijskim službenicima, govoreći im da neće nikoga slušati i neće dati nikakve dokumente pritom i dalje mašući plastičnim rukohvatom prema njima.

Policajac Patrik izdao mu je naredbu da se smiri i prestane mahati plastičnim rukohvatom prema njima, uz upozorenje da će u protivnom nad njim biti uporabljena sredstva prisile.

No, na naredbu i upozorenje se oglušio, i nadalje se krećući prema policajcima i nekontrolirano mašući plastičnim rukohvatom, nakon čega su policajci prema njemu uporabili sprej s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje.

Dakle, Stjepan je silom pružio otpor službenoj osobi u obavljanju njezine službene radnje, čime je počinio kazneno djelo javnog reda – napadom na službenu osobu”, zaključila je sutkinja.

Osuđen je na šest mjeseci zatvora uvjetno te mora podmiriti troškove kaznenog postupka u iznosu od 100 eura. Kao olakotna okolnost uzeta mu je dosadašnja neosuđivanost.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook