Prethodni članak
Sljedeći članak

Slovenac s motornom pilom ostavio okolicu Zaboka bez struje


Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru nedavno je podignulo optužnicu protiv 24-godišnjeg državljanina Slovenije, kojeg se tereti da je iz nehaja oštetio napravu javne uporabe za električnu energiju i time izazvao poremećaj u redovitom životu stanovništva.

Tijekom istrage, mladi Slovenac se branio da je tog dana došao samo obaviti posao rušenja hrasta. Mislio je drvo rušiti u
drugom smjeru, ali je vlasnik hrasta rekao da je u tom smjeru šuma od susjeda, pa je promijenio smjer.

"Nisam dobro vidio gore među krošnje, grane su sve bile ispletene. I onda se to zasukalo i sve je palo po dalekovodu", rekao je istražiteljima.

Tako je, prema tvrdnjama tužiteljstva, počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti uništenjem ili oštećenjem javnih naprava jer je, prema optužnici, 30. svibnja ove godine oko 8.30 sati u Tisanić Jarku u šumi naziva 'Ladovići', motornom pilom rušio hrast promjera na panju 70 centimetara.

Olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći, mladi drvosječa je izazvao pravi kaos u okolici Zaboka, jer je hrast kojeg je srušio, svojom krošnjom zahvatilo donju žicu dalekovoda DV 35 KV Zabok-Tuhelj i tako velik broj kućanstava ostavio bez struje, stoji u optužnici.

Stanovništvu je puknućem jedne žice prekinuo opskrbu električnom energijom, druga žica dalekovoda se istegnula, a došlo je i do oštećenja nosivog stupa koji se savinuo po sredini, navelo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo je predložilo sudu da ga se kroz kazneni nalog, bez ulaženja u raspravu, osudi na uvjetnu kaznu, a Općinski sud je taj prijedlog prihvatio pa je mladog Slovenca nepravomoćno osudio na šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje te mu je naloženo i plaćanje 66 eura sudskih troškova.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook