Prethodni članak
Sljedeći članak

Sklapao lažne ugovore o studentskom radu i veći dio novca zadržavao za sebe

Osumnjičenik je 42 – godišnjak, odgovorna osoba trgovačkih društava iz Zaboka i Splita


Kako se sumnja, muškarac starosti 42 godine je kao odgovorna osoba trgovačkih društava iz Zaboka i Splita, u razdoblju od 19. travnja do 15. svibnja 2022. godine, sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla s 12 studenata, objavila je PU varaždinska.

Isti je ovjeravao ugovore kao neistinite za poslove koje studenti nisu obavljali, dok je studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, istima isplatio ukupno oko 106 500 kuna. Prema unaprijed dogovorenom sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca, zadržavao za sebe.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela Prijevara i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dok će se protiv spomenutih studenata podnijeti kaznena prijava za kaznena djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja i Prijevara, navodi policija. 

Također se sumnja da je 22-godišnji student počinio kazneno djelo Prijevara na način što je prema dogovoru s 42-godišnjakom, od spomenutih studenata sakupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku.

Nadalje, 42-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba u jednom od trgovačkih društava, uslijed blokade od 271 dana, nije pokrenuo stečajni postupak, čime je počinio kazneno djelo Povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook