Prethodni članak
Sljedeći članak

S curom krao u dućanu u Zaboku: 'Ona kad si spije nemre se kontrolirati i krade'


Zabočki Kaufland nerijetko se spominje u policijskim ili sudskim spisima kao mjesto krađe, no, razlog za to možemo tražiti najvjerojatnije u činjenici da tamošnji zaštitari dobro rade svoj posao pa se svaki lopov na kraju ipak nađe na optuženičkoj klupi.

Tako je, kao što smo već pisali, dolijao nedavno i serijski kradljivac kave, a isto tako zaštitar je u veljači ove godine uhvatio (i do dolaska policije zadržao) mladića koji je točno u podne ukrao tri boce žestokih pića.

Ovaj put na optuženičkoj klupi našli su se ljubavni par, Jasmina i Ivica, koje je u ožujku ove godine u krađi ulovila zaštitarka Silva i to navečer, četrdesetak minuta prije zatvaranja trgovine.

Njih sada tužiteljstvo tereti za krađu robe u vrijednosti od 144,36 eura i dok za Jasminu, koja ranije nije kažnjavana, traže uvjetnu kaznu od 10 mjeseci, njen dečko Ivica, koji je već osuđivan, mogao bi proći puno gore jer tužitelji za njega traže 10 mjeseci bezuvjetnoig zatvora.

Optuženi su, naime, da su ukrali dvije boce vina, dvije boce gina, jedan ručnik, šest čokalada i tri memorisjak USB sticka, a dok su sve to trpali u torbu, nisu bili ni svjesni da ih putem sigurnosnih kamera prati budno oko zaštitarke Silve.

Kako je posvjedočila istražiteljima, kad je vidjela kako par izlazi iz trgovine, potrčala je prema njima kako bi ih spriječila u krađi. Djevojku je uhvatila kod samih vrata, a njen dečko je pobjegao u mrak, da bi se potom vratio, uzeo djevojci torbu te opet otrčao. Pobjegla je tada i djevojka.

Zaštitarka je potom pozvala policiju, a dok ju je čekala, muškarac se vratio, rekao joj svoje ime i ime djevojke te napomenuo da se Jasmina ne može kontrolirati kad popije i da onda krade stvari.

Tijekom istrage ni Ivica ni Jasmina nisu sporili krađu, no, branili su se da su oboje bili pijani, da se ne sjećaju što je sve bilo u torbi, ali da su sigurni kako nije bilo sve to za što ih se tereti, već samo dva alkoholna pića.

Kako god, kao što smo već spomenuli, Ivica bi zbog toga mogao završiti u zatvoru 10 mjeseci, a Jasmina će se najvjerojatnije 'izvući' s uvjetnom kaznom.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook